Regula de aur pentru șoferi. Au dreptul să refuze polițistul: Este singura soluție
Șoferii trebuie să știe cum să acționeze în cazul în care sunt opriți de Poliție și li se cere să facă un test antidrog. Ei pot refuza și pot indica o soluție mult mai sigură care nu va duce la rezultate eronate. Care este aceasta?
Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a explicat ce soluții există în cazul în care te oprește Poliția în trafic și dorește să îți facă un test antidrog. Acesta, în destule cazuri, poate da erori majore.
Șoferii vizați riscă, astfel, să primească un dosar penal, chiar dacă nu au consumat nimic interzis.
Erori mari la rezultatele date de un test antidrog
Pe grupurile de socializare, numeroase discuții au loc între șoferi cu privire la această situație des întâlnită în trafic. Automobiliștii își împărtășesc sfaturi pe grupurile de Facebook să nu accepte să li se facă acest test antidrog. Ei invocă erorile mari pe care acestea le pot înregistra.
De exemplu, dacă ai consumat un covrig cu mac, testul poate semnala că ai luat opiu sau orice altceva. Acest lucru poate duce la deschiderea imediată a unui dosar penal.
Un covrig cu mac poate duce chiar și la dosar penal
Testarea în mod excesiv a șoferilor poate genera o risipă de bani și poate suprasolicita sistemul judiciar în cazul rezultatelor fals negative. Acest lucru se întâmplă frecvent atunci când testează pozitiv din cauza consumului de alimente banale. E cazul unui covrig cu mac, o bomboană cu lichior sau un corn cu șampanie.
Titi Aur pentru a spus ce să facă șoferii într-o astfel de situație.
„Recomandarea mea este așa: Șoferul să îi spună polițistului, pe un ton foarte politicos și foarte frumos, că dorește să facă analize la spital, că nu acceptă testul, deoarece consideră că testele au eroare.
Mai mult, în cazul în care acest test va ieși pozitiv, polițistul este obligat să îi ia permisul până ce îi iese analiza de sânge, care poate să apară și după 1 an”, a spus Titi Aur pentru DC News.
Sfatul lui Titi Aur pentru a evita testarea
El a spus că dacă s-ar afla într-o astfel de situație, ar aborda-o cu politețe și claritate. Titi Aur a spus că ar explica polițistului că nu este confortabil cu testul pe care îl propune.
El va explica că e vorba de potențialele erori și că nu e vina polițistului. Acesta ar sugera să se facă analize de sânge pentru a obține rezultate precise și definitive.
„Dacă m-a oprit la control, ok, merg frumos să fac analizele de sânge. Aceasta este singura soluție!”, a mai zis Titi Aur.
El a precizat că, pentru a acționa în conformitate cu legea și pentru a se proteja, este important să se comunice că nu se refuză testarea. Șoferul trebuie, însă, să sugereze efectuarea testelor într-un alt mod, mai precis, prin analize de sânge la spital.
„Asta este, pierdem timp, dar mergem la spital și când vin rezultatele probelor vedem exact”, a mai zis Titi Aur.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.