Cu sau fără imn la meciuri? Ministerul Sportului vrea să schimbe legea

Cu sau fără imn la meciuri? Ministerul Sportului vrea să schimbe legea

Ministerul Tineretului si Sportului a lansat o dezbatere publica pe tema modificarii legislatiei curente in privinta intonarii imnului national la meciurile din campionatele interne.

Ministerul Tineretului si Sportului anunta punerea in dezbatere publica a propunerii textului de amendament, adus Legii nr.75/1994, Art. 10, in vederea stabilirii noului cadru legislativ care sa reglementeze caracterul solemn si intonarea Imnului National, in competitiile sportive nationale oficiale.

Propunerile noastre abordeaza, intr-un mod unitar, cadrul normativ care vizeaza intonarea Imnului National la competitiile sportive nationale oficiale, a declarat ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa. Vor fi evitate, astfel, eventualele interpretari eronate. Pe de alta parte, in cazul nerespectarii caracterului solemn al Imnului national, am propus sanctiuni pentru incalcarea acestui cadru. Nu este admisibil ca, in timpul intonarii Imnului national, sa asistam la acte de lipsa de respect.

Pentru a putea realiza acest demers, Ministerul Tineretului si Sportului, a supus, in prealabil, spre consultare, federatiilor sportive nationale, textul de amendament adus Legii nr.75/1994, Art. 10, se arata in comunicatul MTS.

Anterior, ministerul a recomandat federatiilor interzicerea intonarii imnului national inaintea meciurilor din intrecerile interne doarece legea interzice acest lucru.

Intreg scandalul a izbucnit dupa un meci de baschet feminin disputat la Sfantu Gheorghe acolo unde, dupa intonarea imnului Romaniei, spectatorii au cantat imnul Tinutului Secuiesc. Sursa: Ziare.com

Stirea anterioara

Greșeala pe care toți o facem când bem cafea. Renunță la ea cât mai repede

Stirea Urmatoare

Noi schimbări în cazul Cardului de Sănătate! Ce trebuie să știe românii

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.