Iga Swiatek și Novak Djokovic sunt marii câștigători ai turneului Roland Garros 2023

Iga Swiatek și Novak Djokovic sunt marii câștigători ai turneului Roland Garros 2023

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek, numărul unu mondial, a câştigat turneul de la Roland Garros pentru a treia oară, sâmbătă, 10 iunie 2023, după ce a învins-o în finală pe jucătoarea cehă Karolina Muchova (43 WTA), cu 6-2, 5-7, 6-4.

Swiatek (22 ani), care a mai cucerit titlul la Paris în 2020 şi 2022, şi-a trecut în palmares al patrulea său trofeu de Mare Şlem, fiind şi campioană la US Open în 2022.

Swiatek a fost recompensată cu un cec de 2,3 milioane de euro şi cu 2.000 de puncte WTA. Muchova s-a ales cu 1.300 de puncte WTA şi cu 1,15 milioane de euro.

Sârbul Novak Djokovic s-a impus, duminică, 11 iunie 2023, în finala turneului de la Roland Garros, câştigând al 23-lea titlu al său de Grand Slam, un record în tenisul masculin.

Djokovic a reușit această performanță imensă după un meci de trei ore şi 13 minute, câștigat în fața norvegianului Casper Ruud, locul 4 ATP, cu scorul de 7-6 (1), 6-3, 7-5.

În urma câştigării French Open, Djokovici a obţinut un premiu de 2,3 milioane de euro. Ruud a obţinut 1,15 milioane de euro.

Australianca Margaret Court deţine recordul absolut de titluri de Mare Şlem, 24, pe care Djokovic îl poate egala acum la Wimbledon. Djokovic şi americanca Serena Williams au câte 23 de trofee majore, iar Nadal şi germanca Steffi Graf au câte 22, următorul fiind elveţianul Roger Federer, cu 20, conform Agerpres.

Stirea anterioara

Opt moduri în care putem preveni îmbătrânirea

Stirea Urmatoare

AJOFM Botoșani pregătește prima Bursă a locurilor de muncă din anul 2024. Vezi detalii!

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.