Un sortiment de ciocolată din Lidl a fost retras de la vânzare. Ce au descoperit inspectorii ANSVSA
Cicoarea - ajutor de nădeje în cura de slăbire
Multi oameni recurg la solutii drastice pentru a încerca sa slabeasca. Unii se concentreaza pe a realiza cat mai multe exercitii fizice, în timp ce altii aleg sa manance cat mai putin posibil în speranta ca vor scapa de kilogramele în plus. Însa, ceea ce nu stiu multi dintre acesti oameni este ca o dieta sanatoasa si echilibrata reprezinta cel mai important pas în încercarea unei persoane de a slabi.
De aceea, pe langa un stil de viata activ din punct de vedere fizic, este crucial ca o persoana sa aiba o dieta care sa contina toti nutrientii necesari functionarii zilnice a corpului. Aici intervin suplimentele naturale. În zilele noastre, este dificil sa obtinem toti nutrientii necesari unei diete sanatoase doar din mancarea pe care o consumam. Astfel, acestea trebuie obtinute din alte surse. Una dintre aceste surse poate fi cicoarea.
Cicoarea este o planta ierboasa cu numeroase beneficii pentru sanatate, printre care putem amintii prevenirea infectiilor bacteriene, sprijinirea sistemului imunitar, detoxifierea ficatului si îmbunatatirea procesului de digestie. Din punct de vedere al valorilor nutritionale, cicoarea este o sursa excelenta de vitamine si minerale, inclusiv zinc, magneziu, calciu, fier, acid folic, potasiu, precum si vitamina A, vitamina B6, vitamina C, vitamina E si vitamina K. Acesti nutrienti sunt cei care stau în spatele tuturor beneficiilor oferite de cicoare.
Unul dintre cele mai populare motive pentru care cicoarea este utilizata este rolul acesteia în sistemul digestiv. Cicoarea contine inulina, o substanta care este un puternic probiotic. De asemenea, a fost dovedit ca inulina reduce si nivelul de colesterol din corp, ceea ce înseamna ca aceasta ajuta si la evitarea bolilor de inima.
Cicoarea este o sursa de oligofructoza, iar inulina reprezinta o forma de fibra naturala. Acestea ajuta la gestionarea greutatii si în încercarile de a pierde din greutate, pentru ca ambele regleaza nivelul de gherlina, un amino acid asociat cu pofta de mancare. Prin reducerea hormonului de gherlina, cicoarea poate reduce astfel situatiile în care un individ mananca excesiv, oferindu-i acestuia un sentiment de saturatie. Astfel, un extract calitativ de cicoare poate ajuta în eforturile de a pierde din greutate!
În plus, cicoarea are calitati sedative, ceea ce poate reduce nivelul de anxietate, rezultand astfel în relaxarea mintii, si evitarea efectelor negative pe care le are stresul asupra corpului uman. Este important de retinut ca, desi ofera multe beneficii sanatatii trupului, consumul excesiv de cicoare ar trebui evitat pe timpul sarcinii, deoarece exista riscul ca aceasta sa stimuleze pierderea sarcinii.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.