Reguli de frumusețe pe care ar trebui să le urmeze femeile de peste 25 de ani

Reguli de frumusețe pe care ar trebui să le urmeze femeile de peste 25 de ani

Trebuie sa incepi sa ai grija de pielea ta cand aceasta este inca ferma si fresh. Urmeaza aceste reguli pentru a ramane tanara cat mai mult timp! Iata cum sa iti ingrijesti piele dupa 25 de ani:

Pastreaza ceea ce ai. Esti inca tanara si frumoasa si nu ai nevoie de multe cosmetice pentru a avea un aspect sanatos. Obiectivul tau trebuie sa fie acela de a pastra prospetimea si fermitatea pe care le ai deja. Intreaba-te daca trebuie sa pastrezi sau sa schimbi anumite produse cosmetice din trusa ta, iar apoi va fi usor sa te decizi.

Nu ignora hidratarea. Hidratarea este foarte importanta si trebuie sa o faci 24 de ore din 24, de la interior la exterior. Primele schimbari legate de varsta vizuala se datoreaza faptului ca pielea isi pierde din hidratare. Nu putem opri acest proces, dar il putem incetini. Incepe sa utilizezi produse care contin acid hialuronic si alte componente hidratante. De asemenea, ar trebui sa ai mereu in geanta un produs pentru mentinerea echilibrului de apa in organism.

Nu te atinge. Frumusetea ta lupta contra unor forte puternice precum timpul, gravitatea, poluarea si alti factori externi negativi. Deci, de ce sa complici lucrurile? Cand a fost ultima data cand ti-ai atins fata, ti-ai sprijinit barbia in palma, ti-ai scarpinat nasul sau chiar ai dormit pe burta? Si inainte de a-ti atinge fata ai folosit smartphone-ul, un volan sau altceva?

Renunta la acest obicei atunci cand nu e necesar. Nu iti freca ochii, nici chiar atunci cand esti curata pe maini. Foloseste fete de perna de matase si schimba-le o data sau de doua ori pe saptamana. Dupa spalarea fetei, tamponeaz-o delicat, nu freca. Tine telefonul la distanta de fata ta. Orice procedura mecanica pe piele trebuie efectuata de un profesionist sau de tine, numai dupa consultarea unui dermatolog.

Protejeaza-te de soare. Indiferent cate recomandari ar oferi specialistii despre raul cauzat de bronz, mai exista inca unii iubitori care sunt gata sa isi asume orice risc si sa incalce toate regulile. Intre timp, spectrul de UVA, care patrunde in straturi mai profunde ale pielii, in comparatie cu UVB, poate subtia stratul dermic daca pielea este expusa constant la soare. Cand derma se slabeste, stratul superior al pielii, numit epiderma, incepe sa se distruga.

Aminteste-ti regula principala: odata ce umbra ta devine mai scurta decat inaltimea ta, este un semnal ca ar trebui sa te ascunzi de soare. Asigura-te ca alegi cele mai bune produse cosmetice pe care sa le folosesti inainte si dupa plaja. Mareste intensitatea procedurilor de hidratare. In cele din urma, iubeste culoarea naturala a pielii tale si protejeaz-o cu ajutorul produselor de protectie solara si a palariilor de plaja

Renunta la obiceiurile rele, Obiceiurile proaste sunt considerate asa pentru ca ne afecteaza sanatatea. Si din moment ce pielea e sensibila la orice functionare defectuoasa a corpului, inseamna ca aceste obiceiuri dauneaza si frumusetii. Dupa varsta de 25 de ani, devii o persoana care nu trebuie sa isi faca rau pentru a arata mai bine. De aceea, ar trebui sa te relaxezi si sa te concentrezi doar pe lucrurile care sunt bune.

Nu incepe o viata noua in fiecare zi de luni! Foarte multi dintre noi pot incepe in forta, insa sfarsesc revenind la vechile obiceiuri. Aceste incercari duc, de obicei, la esecuri. De exemplu, daca te-ai obisnuit sa stai treaza pana tarziu, dar doresti sa iti normalizezi rutina de dormit, incepe prin a merge la culcare la aceeasi ora in fiecare seara. Chiar daca te culci tarziu, incearca sa respecti ora. Dupa ce te vei obisnui cu aceasta disciplina, iti va fi mult mai usor sa iti reprogramezi mersul la somn cu o ora mai devreme. Exista numeroase alte astfel de tehnici, alege una care functioneaza pentru tine!

Curatare regulata. Cele mai multe dintre noi traim in orase unde nu putem decat visa la puritatea aerului. In aceste conditii, pielea este unul dintre principalii factori care ne protejeaza de contaminare, microbi si bacterii diverse pe parcursul zilei. Cel mai bun lucru pe care il poti face pentru pielea ta este curatarea ei temeinica si cu atentie. Este suficient sa iti stergi fata cu apa micelara dimineata, dar seara e necesara mai multa atentie privitor la demachiere. Citeste cu atentie ce scrie pe produsele cosmetice de curatare si exclude-le pe cele care contin alcool. Ar trebui sa nu sari niciodata peste ritualul de demachiere, indiferent de metoda. De asemenea, un cosmetician te poate ajuta sa alegi cele mai bune solutii pentru ingrijirea tenului tau.

Cosmetice de buna calitate. Fii foarte atenta la produsele cu care pielea ta intra in contact. De regula, machiajul de dimineata ramane pe tine pentru intreaga zi si are tot timpul efect asupra pielii tale, fie el pozitiv sau negativ. Totul depinde de calitatea produselor pe care le folosesti. Cumpara produse cosmetice in conformitate cu principiul "mai putin, dar mai bun". Alege variante usoare de fond de ten pentru utilizarea zilnica, cum ar fi cele fluide sau pulbere. Spala zilnic ustensilele de machiaj. Depoziteaza cosmeticele corect. Verifica data de expirare a tuturor produselor pe care le detii la fiecare 6 luni. Nu regreta cand le arunci pe acelea iesite din termen, sanatatea pielii este mai pretioasa!

Zambeste. Primele riduri care apar pe fata ta sunt un model al celor mai frecvente emotii. Este usor sa iti dai seama de o persoana dupa varsta de 50 de ani, pentru ca trairile lor se lipesc pe fata ca o masca. Pentru a elimina expresiile faciale nedorite, poti incepe sa practici tehnici de relaxare. Acestea te vor ajuta sa faci fata stresului si sa iti relaxezi muschii faciali.
De asemenea, incearca sa iti controlezi expresia faciala din cand in cand. Si zambeste! Cu cat o faci mai des, cu atat sunt sanse mai mari ca acesta sa devina un obicei.

Acorda atentie nu doar tenului tau. Bineinteles, fata este cartea noastra de vizita. De aceea, foarte multe dintre noi ne concentram pe pastrerea tineretii la acest nivel si uitam de gat, decolteu si maini. Curata cu atentie toate aceste zone, tonifiaza-le si protejeaza-le. Fa gimnastica faciala, ai grija de sani si nu uita sa folosesti manusi de uz casnic atunci cand faci curatenie in casa.

Ai grija de parul tau. O rutina corecta si regulata de ingrijire a parului te poate ajuta sa impiedici aparitia unor probleme cum ar fi pierderea parului, varfuri despicate, fire albe prematur si matreata. In mod surprinzator, nu doar cosmeticele, ci si obiceiurile noastre pot deteriora parul si ne pot impiedica sa obtinem rezultatele dorite. Include mai multe produse lactate, cereale integrale si legume crude in dieta ta. Redu cantitatea de caldura la care iti supui parul prin uscare, placa de indeptat sau ondulator. Protejeaza parul de soare purtand palarii sau folosind produse speciale de protectie solara. Mastile de par te-ar putea ajuta mult, mai ales cele care contin oua.

Stilul de viata. Daca vrei sa pastrezi tineretea pielii cat mai mult timp posibil, trebuie sa iti verifici mai intai obiceiurile si stilul de viata. Din pacate, nu exista nicio pastila magica care sa te ajute sa stergi multi ani de lipsa de somn, stres, fumat si o dieta nesanatoasa. Nu exista, de asemenea, o crema magica care sa refaca instant pielea afectata de razele ultraviolete si traumatizata prin curatare severa. Sa ai grija de tine nu e dificil daca il transformi intr-un obicei obisnuit. sursa: eva.ro

Stirea anterioara

Victor Slav și Andreea Mantea au rămas fără emisiunea Wowbiz de pe Kanal D

Stirea Urmatoare

Familie cu patru copii din Pomârla rămasă fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.