Consiliul Județean Botoșani: Licitație pentru achiziționarea a 26 de microbuze electrice pentru școli

Consiliul Județean Botoșani: Licitație pentru achiziționarea a 26 de microbuze electrice pentru școli

Consiliul Județean Botoșani a lansat licitația pentru achiziționarea a 26 de microbuze electrice pentru școlile din mediul rural din județul Botoșani. Este un proiect pentru care Consiliul Județean Botoșani a obținut o finanțare de 7,2 milioane de euro din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Proiectul este derulat de către Consiliul Județean Botoșani în parteneriat cu 26 de comune beneficiare, cele care au obținut punctajele cele mai mari în baza criteriilor stabilite de către Ministerul Educației Naționale, ca autoritate de management pentru această axă de finanțare din cadrul PNRR. Vom asigura cheltuielile neeligibile și eventualele diferențe care vor rezulta din implementarea proiectului, pentru că niciun efort nu este prea mare pentru educația copiilor noștri”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani. 

Comunele partenere Consiliului Județean în acest proiect sunt: Cristinești, Ungureni, Mihălășeni, Avrămeni, Albești, Santa-Mare, George Enescu, Todireni, Coșula, Corni, Gorbănești, Stăuceni, Vorniceni, Călărași, Tudora, Roma, Păltiniș, Prăjeni, Lozna, Văculești, Leorda, Cândești, Hlipiceni, Cristești, Vorona și Hilișeu-Horia. 

Microbuzele vor avea o capacitate de 16 locuri pe scaune, din care 1 loc pentru persoane cu dizabilități, plus 1 loc pentru conducătorul auto. Valoarea eligibilă a proiectului, inclusiv TVA, este de 7,2 milioane de euro. Cheltuielile neeligibile și diferențele rezultate din implementare vor fi asigurate de către Consiliul Județean Botoșani.

Firmele interesate să participe la licitație își vor putea depune ofertele până pe 7 decembrie 2023. 
Proiectul achiziționării microbuzelor electrice va aduce o îmbunătățire substanțială a condițiilor de transport pentru elevii din mediul rural și va asigura accesul la școală a copiilor din zonele defavorizate.

„La nivelul județului, necesarul de microbuze este mult mai mare, de aceea Consiliul Județean Botoșani a aplicat și pentru obținerea unei finanțări din Fondul de Mediu pentru achiziționarea a 18 microbuze hibrid. Alte trei microbuze, achiziționate printr-un program al Ministerului Dezvoltării, au ajuns în comunele Dângeni, Coțușca și Havârna. Am promis că vom valorifica orice posibilitate de a atrage fonduri în județ și asta facem. Vom continua pe această linie, pentru că doar așa vom putea dezvolta județul Botoșani”, a conchis Doina Federovici.

Stirea anterioara

Ce se mănâncă de Lăsata Secului. Tradiții și obiceiuri înainte de Postul Crăciunului

Stirea Urmatoare

Alertă de gripă aviară la Mihail Kogălniceanu! Mai multe păsări de curte au murit

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.