Cutremur de 4 grade pe scara Richter în această dimineață. Sfaturi de la autorități
Doina Federovici: Începe construcția Spitalului Regional Iași
Unul dintre cele mai moderne spitale din Europa va deservi toate județele Moldovei.
Ministrul Sănătății, domnul Alexandru Rafila, a semnat contractul pentru demararea construirii Spitalului Regional de Urgență Iași.
„Ani de zile am tot auzit că «nu se poate», că «România nu construiește spitale publice»! Uitați că se poate, atunci când Ministerul Sănătății este condus de un om dedicat și implicat să rezolve problemele structurale ale sistemului. Domnul ministru Alexandru Rafila a reușit să urnească un proiect înțepenit de 15 ani și să demonstreze că viziunea social-democrată este cea corectă, cea care aduce plusul de valoare pentru cetățenii acestei țări. Spitalul Regional de Urgență Iași, a cărei construcție va începe în următoarele două săptămâni, va fi unul dintre cele mai avansate din Europa, va reprezenta un punct de referință în domeniul medical și va oferi servicii medicale inclusiv pacienților botoșăneni”, a declarat Doina Federovici, președintele organizației PSD Botoșani și a Consiliului Județean Botoșani.
Spitalul Regional de Urgență din Iași va avea o capacitate de 850 de paturi și 20 de săli de operație. Acesta va deveni principalul furnizor de servicii medicale de nivel terțiar în regiunea de Nord - Est a țării, concentrându-se pe îngrijirea pacienților critici și pe cazurile care necesită tehnologie și expertiză la nivel înalt.
Conceptul organizatoric al acestui spital se va baza pe gruparea pe specialități medicale strâns legate, formând „Centre” multidisciplinare structurate, cum ar fi: Centrul Multidisciplinar pentru Cap și Gât, Centrul Multidisciplinar Toracic, Centrul Multidisciplinar Abdominal, Centrul Multidisciplinar pentru Articulații, Coloană Vertebrală și Traumă, Centrul Multidisciplinar de Medicină Internă și Centrul Multidisciplinar Mama și Copilul.
Valoarea totală estimată a acestui proiect este de 3,3 miliarde de lei, finanțarea fiind asigurată, în principal, de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, cu 2 miliarde de lei (din care 1,64 miliarde lei contribuție națională și 360 de milioane lei fonduri europene), precum și printr-un credit de 1,25 miliarde de lei de la Banca Europeană de Investiții (BEI), echivalentul a 250 de milioane de euro.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.