Două case familiale și un Centru de zi modern pentru copiii din sistemul de protecție - FOTO
Consiliul Județean Botoșani și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) au finalizat o importantă investiție în arhitectura sistemului de asistență socială, în valoare de 5,5 milioane lei.
Joi, 14 decembrie 2023, au fost recepționate cele două case de tip familial pentru copii, care au înlocuit unul dintre cele mai vechi centre de plasament, „Sfântul Nicolae” Trușești, precum și Centrul de zi, care a fost reabilitat și modernizat și la care vor avea acces și copiii din comunitatea locală. Noile case au nume cu rezonanță de poveste – „Hansel” și „Gretel” – și sunt dotate cu toate cele necesare.
„Consiliul Județean Botoșani și instituțiile subordonate continuă programul de investiții menite să dezvolte regiunea noastră. Dincolo de valoarea intrinsecă, investițiile în domeniul social au și o încărcătură emoțională foarte mare, adresându-se unor categorii greu încercate de viață. Construirea celor două case familiale, precum și reabilitarea și modernizarea Centrului de zi, le va permite copiilor din sistemul de protecție să se dezvolte într-o structură de asistență socială cât mai apropiată de modelul familial. Vrem să le oferim cele mai bune condiții și facem toate eforturile ca ei să nu simtă lipsa familiei. Cele două case, care vor avea câte cinci dormitoare, bucătărie, cinci băi și living, vor găzdui 24 de copii”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, prezentă la recepția obiectivelor de investiții.
La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, care are în coordonare DGASPC, susține că la nivelul instituției se pune un mare accent pe latura socială. „O societate modernă, dincolo de investițiile în infrastructură, presupune și asigurarea condițiilor optime pentru persoanele care au nevoie de sprijinul statului. Asta facem noi prin intermediul DGASPC”, a declarat Dorin Birta.
Închiderea vechiului centru de plasament „Sfântul Nicolae” Trușești s-a realizat prin intermediul unui proiect finanțat din fonduri europene. Valoarea proiectului este de 5,5 milioane lei, 2,5 milioane fiind asigurate prin Programul Regio, un milion de la bugetul de stat, iar restul de două milioane de lei de Consiliul Județean Botoșani.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.