Tabăra din tinda bisericii „Învierea Domnului” Dorohoi - ediția a III-a

Tabăra din tinda bisericii „Învierea Domnului” Dorohoi - ediția a III-a

În perioada 7-9 iulie 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Parohia „Învierea Domnului” din orașul Dorohoi a organizat Tabăra din Tinda Bisericii pentru aproximativ 150 de copii. Cele trei zile au cuprins o serie de ateliere, activități sportive, educative și distractive coordonate și organizate de o echipă formată din 11 tineri voluntari veniți tocmai din orașul celor 7 coline al Moldovei, Iași. 

Cea de a treia ediție a început la biserică, acolo unde tinerii au participat la Sfânta Liturghie, rugându-se împreună și punând început bun taberei. Mai apoi, această primă zi a fost dedicată activităților cu tematică sportivă. Campionatul de fotbal a fost unul dintre cele mai așteptate momente, iar după un scor strâns și multe minute de prelungiri, finala a dus emoțiile tuturor la cote maxime. S-a continuat cu Jocurile Olimpice, o competiție formată dintr-o multitudine de probe care le-a stârnit o mare de interes, entuziasm și suspans copiilor. 

Ziua cu numărul doi a fost plină de surprize și ateliere pe sufletul participanților. Aceștia s-au bucurat de muzică de chitară la Atelierul de folk, informații despre oferirea primului ajutor, un Atelier de scrisori și plimbări cu barca pe lac. Atracțiile principale ale programului au fost cele două tobogane gonflabile de care niciunul dintre copii nu mai dorea să se despartă.

Ultima zi a Taberei din Tinda Bisericii a fost, după spusele tinerilor, plină de emoții și distracție. Aceștia au participat la 3 ateliere: Atelierul de Zâmbete, Atelierul de Educație Financiară și Atelierul de Creație, au pictat împreună steagul taberei, au dansat și s-au reîntors și în această zi pe lac pentru o plimbare cu barca. Printre acestea, tinerii au jucat și jocuri de consolidare a echipei în cadrul activității intitulate Big Games. Ziua s-a încheiat cu spectacolul „Copii Taberei au talent” organizat de voluntari și tinerii participanți. După clipele dedicate dansului, poeziei și cântecelor, a urmat momentul cel mai așteptat de toți cei prezenți, și anume, focul de tabără. 

Anul acesta alături de organizatorii Pr. Ciprian Munteanu și Pr. Marius Onofrei, au fost alături de tinerii taberei și Pr. Arhim. Nicodim Petre, consilierul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor, Pr. Mihail Siminciuc, coordonator al proiectului Tabăra din Pridvorul Satului, Pr. Protopop Ionuț Ștefan Apetrei și Pr. Claudiu Foca, cărora le mulțumim și le suntem recunoscători pentru prezență și implicare.

„Toate cele trei zile au fost o binecuvântare, atât pentru participanți, cât și pentru voluntari. S-au legat prietenii ce nădăjduim că vor dura o veșnicie, s-au creat amintiri de neuitat și toate acestea în timp ce Îl aveam pe Dumnezeu în mijlocul nostru. Fiecare zi a început și s-a încheiat cu rugăciune, iar legătura noastră a devenit atât de strânsă încât nimic nu o va putea rupe. A fost o tabără specială cu participanți și mai speciali, plini de bunătate, respect și inocență. Suntem recunoscători că am putut să facem parte din povestea Taberei din Tinda Bisericii „Învierea Domnului” Dorohoi și suntem nerăbdători să ne întoarcem aici și la anul. Până atunci vom citi cu drag și dor scrisorile primite de la copiii parohiei.” – Bianca Carare, coordonator al taberei.

Întrebați despre importanța taberei în viața lor, tinerii participanți, au mărturisit că este unul dintre momentele lor de liniște, de comuniune cu Dumnezeu și de bucurie. 

„Este a doua ediție la care particip și am ales să revin și în acest an datorită voluntarilor și preoților care au fost mereu lângă noi, ne susțin și ne încurajează. Pentru mine, taberele înseamnă fericire.”- Celine, 13 ani.

„Este abia primul an în care particip și pot spune că este o experiență unică. Am auzit anul trecut de la mulți prieteni că este o activitate ce nu trebuie ratată, iar anul acesta m-am convins singură de asta. Atât copii, cât și voluntarii sunt niște persoane minunate, iar momentele petrecute aici sunt magice.”-Ana, 15 ani.

„M-am reîntors și în acest an datorită faptului că îmi doresc să capăt experiență pentru a ajunge și eu voluntar în anii următori. Când voi fi în rolul acela, vreau să învăț copii că putem să ne distrăm și în timp ce îl includem pe Dumnezeu.”-Ania, 15 ani. (pr. Ciprian Munteanu)

Stirea anterioara

Taur rămas captiv într-o fântână salvat de pompieri - FOTO

Stirea Urmatoare

Două femei din Dorohoi au rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.