Când și cum este corect să udăm legumele din grădină. Nu le mai udați puțin și des

Când și cum este corect să udăm legumele din grădină. Nu le mai udați puțin și des

A avea propria grădină cu legume este o experiență plăcută, care aduce satisfacții, deși nu se face fără efort. Udarea grădinii este o parte inevitabilă a culturilor. Poate fi mai dificil la început să știți când să udați plantele, în special legumele.

Regularitatea udării grădinii de legume poate varia, în funcție de zona în care locuiți, de la o dată pe săptămână, la o dată pe zi.

Ținând evidența vremii, lucrând solul pentru a reține mai multă umiditate, udând profund și verificând în mod regulat nivelul de umiditate din pământ, puteți lua o decizie cu privire la cât de des ar trebui să udați o grădină de legume. Iată ce vă sfătuiește Homesandgardens.

Momentul exact al udării grădinii de legume va depinde, în principal, de condițiile meteorologice, dar și într-o oarecare măsură de tipul de sol. Temperatura și nivelul precipitațiilor naturale sunt principalii factori externi care dictează cât de des are nevoie de udare o grădină de legume.

De ce contează tipul de sol
Tipul de sol este un factor important, deoarece un sol mai nisipos se va usca mai repede și este clar că necesită o udare constantă. Acest lucru poate fi combătut prin adăugarea materiei organice sau a compostului, fie încorporându-le în sol, fie deasupra, ca mulci, ceea ce va îmbunătăți capacitatea solului de a reține umiditatea.

Majoritatea legumelor are nevoie un centimetru sau doi de apă în fiecare săptămână. În perioadele mai umede, înseamnă că nu va trebui să udați deloc, în timp ce în zilele mai însorite ale verii poate fi necesar să faceți asta în fiecare zi și chiar de două ori pe zi pe vreme toridă. De asemenea, puteți achiziționa un pluviometru și să încercați să colectați cât mai multă apă naturală prin adunarea apei de ploaie.

O greșeală comună de udare a grădinii este să udați ușor și doar suprafața
De asemenea, se poate folosi metoda clasică: băgați degetul în pământ, iar dacă acesta se simte uscat la doi centimetri sub suprafață, atunci grădina trebuie udată.

Modul în care udați va dicta, de asemenea, cât de des trebuie să udați o grădină de legume. Udarea corectă poate însemna o udare mai puțin regulată, deoarece legumele vor beneficia mai mult de udarea adâncă și mai puțin frecventă.

O greșeală comună de udare a grădinii este să udați ușor și doar suprafața. Asta nu face bine plantelor și înseamnă că trebuie să udați mai des.

Răsadurile proaspăt plantate trebuie udate, la început, zilnic
Trebuie să vă amintiți că legumele conțin, în mare parte, apă, așa că au nevoie să fie bine udate. ”Udați-le bine la fiecare 10-14 zile și verificați cu o mistrie la câteva ore după udare dacă apa a ajuns la rădăcini”, sfătuiește grădinarul James Barter.

Răsadurile proaspăt plantate trebuie udate, la început, zilnic, în timp ce legumele transplantate vor avea nevoie de udare la fiecare trei până la cinci zile, sugerează el.

„Cel mai rău lucru pe care îl puteți face este să udați puțin și des. Trebuie să oferiți plantelor mature o hidratare puternică. Faceți asta o dată la două săptămâni. Dacă udați puțin și des, atunci mare parte din apă se va irosi, se va evapora și nu va ajunge niciodată la rădăcini”, explică Barter.

Stirea anterioara

Ce este bine să măncăm când suntem obosiți

Stirea Urmatoare

Un sortiment de ciocolată din Lidl a fost retras de la vânzare. Ce au descoperit inspectorii ANSVSA

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.