Cele mai murdare locuri din casă pe care uităm să le curățăm

Cele mai murdare locuri din casă pe care uităm să le curățăm

Cele mai murdare locuri din casă pe care uităm să le curățăm. Ne place să avem o casă curată-lună, iar pentru asta trudim din greu zilnic sau, dacă nu avem timp, ne punem pe treabă în weekend.

Cele mai murdare locuri din casă pe care uităm să le curățăm. Ne place să avem o casă curată-lună, iar pentru asta trudim din greu zilnic sau, dacă nu avem timp, ne punem pe treabă în weekend.

Cu siguranță există locuri sau obiecte pe care nu le curățăm de fiecare dată sau de care pur și simplu uităm. În plus, aceste locuri sunt mai murdare și pline de germeni. Iată câteva lucruri de care ar trebui să țineți cont data viitoare când faceți curățenie, potrivit Tom’s Guide.

Abordând și aceste lucruri, veți economisi timp și efort pe termen lung, ca să nu mai vorbim de urmele de praf care se acumulează de la o zi la alta.

1. Clanțele ușii, balustrade și întrerupătoare de lumină
Gândiți-vă la câte mâini murdare au atins clanțele ușii sau balustradele, mai ales dacă aveți copii.

În ciuda acestui fapt, uităm adesea să le ștergem de praf. Clanțele ușilor sunt acoperite de germeni și bacterii de la mâinile murdare sau transpirate. Inevitabil, odată ce atingeți mânerele și apoi un alt lucru din casă, răspândiți germenii prin casă.

Curățați temeinic clanțele ușilor cu un spray dezinfectant sau un șervețel de unică folosință. Același lucru este valabil și pentru întrerupătoarele de lumină, utilizate zilnic. În acest fel, veți preveni răspândirea germenilor.

2. Telecomanda
Aând în vedere cât de des folosiți telecomanda televizorului, nu greu de imaginat câte bacterii se află pe suprafața ei. Mai mult: un studiu a dezvăluit că telecomanda televizorului ar putea fi de până la 20 de ori mai murdară decât vasul de WC.

Deși poate părea o corvoadă suplimentară, nu va dura mult. Puteți șterge cu o cârpă curată din microfibră pentru a elimina praful. Pentru amprentele digitale sau murdărie, puteți folosi un detergent special sau un șervețel antibacterian conceput pentru electronice. Experții sugerează că telecomenzile ar trebui curățate și igienizate o dată pe lună.

3. Pereți și plinte
O altă zonă murdară pe care nici măcar nu ne gândim să o curățăm sunt pereții și plintele.

Deși poate părea o sarcină obositoare, curățarea pereților este destul de simplu de făcut. Puteți folosi un aspirator pentru a ajunge la acele locuri sau o cârpă din microfibră pentru a șterge și a prinde particulele de praf.

De asemenea, aspirați de-a lungul plintelor, înainte de a curăța cu o cârpă umedă. Puteți folosi pur și simplu o soluție caldă cu săpun sau un amestec 50/50 de oțet alb și apă pentru a îndepărta rapid murdăria și petele.

4. Partea superioară a ușilor și sub mobilier
De câte ori ați aspirat sub canapea sau sub covor? Praful și pânzele de păianjen se agață de părțile inferioare, mai ales dacă este o țesătură grea care prinde praful. Dacă nu este curățat în mod regulat, acesta se poate acumula într-un strat gros de murdărie. Asigurați-vă că ajungeți și în aceste zone cu aspiratorul.

În plus, nu uitați să curățați partea superioară a ușilor și dulapurilor, precum și partea superioară a tablourilor.

5. Interiorul canapelei
Când ați ridicat ultima dată pernele canapelei pentru a vedea ce este dedesubt? În acele locuri ascunse își fac loc murdăria, praful, firimiturile sau chiar piese Lego.

Când curățați cu aspiratorul canapeaua, asigurați-vă că o curățați bine și în interior cu un accesoriu special. Dacă aveți o canapea de piele, verificați cum se curăță și cum să îndepărtați petele de zi cu zi.

6. Bateriile din baie și bucătărie
Adesea spălăm bine chiuveta din baie sau bucătărie, dar uităm să trecem cu cârpa și peste robinet. Conform experților, robinetul de bucătărie este unul dintre cele mai murdare lucruri din casă.

In interiorul lui se pot acumula resturi alimentare, murdărie de la cârpe care nu au fost clătite corespunzător. În plus, dacă locuiți într-o zonă cu apă dură, se forma calcar pe partea inferioară a robinetelor, deteriorând și conductele.

Un truc inteligent pentru a face față petelor sau calcarului greu din jurul robinetelor este să tăiați o lămâie în jumătate și să atașați fiecare jumătate la capătul fiecărui robinet. Lăsați să acționeze câteva ore, apoi veți descoperi că este mai ușor de curățat.

7. Coșurile de rufe
Coșurile de rufe sunt folosite aproape zilnic pentru că aici aruncăm rufele murdare. Indiferent dacă sunt fabricate din plastic sau din material textil, coșurile vor acumula, în timp, murdărie. De aceea este important să curățăm în mod regulat coșurile de rufe.

Dacă nu pot fi spălate în mașină, ștergeți-le bine cu un spray antibacterian sau un șervețel de unică folosință, dacă este din plastic. Asigurați-vă că scuturați toată murdăria și resturile în coșul de gunoi înainte de a începe curățarea!

Stirea anterioara

Stresul cronic poate provoca declanșarea Alzheimerului

Stirea Urmatoare

Două mașini, implicate într-un accident rutier violent. Au fost rănite patru persoane - FOTO

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.