Patru băuturi care îți detoxifiază ficatul și te ajută să slăbești peste noapte
Cum puteți scăpa rapid de mucegaiul din mașina de spălat
Ai deschis ușa mașinii tale de spălat și simți un miros de rânced sau de mucegait? Este posibil să se fi instalat mucegaiul în interiorul mașinii de spălat. Mucegaiul se poate dezvolta în zilele calde și umede de vară.
Tot ce trebuie să faci este să aplici câteva metode de eliminare a mucegaiului care poate pune rapid stăpânire pe mașina de spălat, scrie CNET.
Chiar dacă mucegaiul nu este vizibil, există câteva modalități de a afla dacă și-a făcut adăpost în mașina de spălat rufe.
În primul rând, dacă simțiți că hainele sau mașina au un miros de sulf, este un semn clar că mucegaiul este clar. Din fericire, există modalități de a elimina mucegaiul din mașina de spălat și de a preveni reapariția lui.
Lăsați deschis capacul mașinii dacă nu spălați rufe
Mucegaiul se răspândește mai ales în zonele întunecate și umede, iar mașina de spălat, după ce ați scos hainele, devine un mediu prielnic mucegaiului.
Închiderea capacului după ce mașina a terminat ciclul de spălare atrage umezeala, ceea ce poate duce la acumularea de bacterii și la un miros urât. De aceea, este bine să lăsați capacul deschis, pentru a ajuta la ventilarea mașinii și a preveni apariția mucegaiului.
Scoateți imediat din mașină hainele ude
Când intenționați să puneți rufe la spălat, asigurați-vă că veți fi acasă pentru a le scoate, după ce programul s-a încheiat. Nu porniți mașina de spălat înainte de a merge la serviciu sau la culcare!
Acest lucru nu numai că împiedică răspândirea mucegaiului, dar ajută și ca hainele curate să nu se îmbibe de mucegai.
Uscați garniturile și piesele umede după fiecare utilizare
După ce ați terminat de folosit mașina de spălat, asigurați-vă că ștergeți orice parte care este umedă, de la capac până la tambur, dar și garniturile de cauciuc și compartimentele pentru detergent.
Cum să eliminați mucegaiul și bacteriile cu câteva ingrediente banale
Iată cum puteți să scăpați de problemele mucegaiului în câțiva pași.
Puneți-vă mănuși de unică folosință și luați un prosop mai vechi
Amestecați o soluție de înălbitor și apă fierbinte SAU oțet și apă fierbinte. Nu amestecați niciodată înălbitorul și oțetul, deoarece creează un gaz care poate fi dăunător.
Înmuiați prosopul în acest amestec și începeți să curățați orice zonă de mucegai vizibilă.
Dacă există o garnitură în jurul ușii (mașinile cu încărcare frontală au astfel de garnituri), curățați-o și uscați-o cu grijă, inclusiv toate pliurile.
Rulați un ciclu de spălare la cel mai mare program, cu o ceașcă de înălbitor SAU oțet. Dacă folosiți înălbitor, turnați-l în compartimentul pentru înălbitor. Dacă folosiți oțet, turnați-l în cel pentru detergent. Dacă mașina are un ciclu de autocurățare, puteți utiliza această setare. Asta ar trebui să distrugă mucegaiul ascuns.
Folosiți apoi un alt prosop vechi și ștergeți toată umezeala din mașina de spălat: tamburul, compartimentele pentru detergent și orice alte zone la care puteți ajunge.
În final, lăsați ușa mașinii deschisă pentru a permite circulației aerului să usuce interiorul. Această operațiune lunară va ajuta la prevenirea răspândirii mucegaiului.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.