Două magazii cu lemne de foc și rumeguș cuprinse de flăcări la Stăuceni
Se apropie sărbătorile de iarnă. Au început pregătirile pentru Târgurile de Crăciun
Mulți oameni abia așteaptă sosirea sărbătorilor de iarnă. Acestea vor aduce odată cu ele celebrele târguri specifice sezonului. Pregătirile au început deja.
Târgurile specifice sezonului rece atrag atât localnici, cât și turiști, fiind îndrăgite de mulți oameni. În anul curent, evenimentele vor fi inaugurate înainte de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.
Târgurile de Crăciun sunt îndrăgite de mulți oameni
De asemenea, unele târguri unele se închid înainte de Revelion, în timp ce altele rămân deschise până după Anul Nou.
Calendarul târgurilor din 2024, în principalele orașe din România, este următorul:
București: 30 noiembrie – 5 ianuarie;
Cluj-Napoca: 22 noiembrie – 1 ianuarie;
Brașov: 30 noiembrie – 7 ianuarie;
Sibiu: 15 noiembrie – 5 ianuarie;
Iași: 30 noiembrie – 5 ianuarie;
Craiova: 15 noiembrie – 5 ianuarie;
Timișoara: 30 noiembrie – 5 ianuarie;
Oradea: 29 noiembrie – 26 decembrie.
Tradiția românească aduce bucurie în sufletul oameni în timpul sărbătorilor de iarnă
Amintim că tradiția românească aduce bucurie în sufletul oameni în timpul Crăciunului. De exemplu, acest moment marcat de sărbătorile sfinte aduce pe mesele familiilor preparate din carne de porc, inclusiv delicioasele jumări.
În sezonul de sărbători, tradiția românească încurajează sacrificarea porcului și pregătirea preparatelor în propriile gospodării. Este cunoscut faptul că mâncărurile preparate în casă sunt considerate mult mai gustoase decât cele cumpărate din magazine.
Astfel, trebuie să cunoașteți câteva trucuri esențiale pentru a realiza jumări de porc delicioase. Sunt câțiva pași de urmat pentru a le face crocante la perfecție.
Doar gospodinele tradiționale, cu experiență în gătit, dețin cunoștințele necesare pentru a le pregăti așa cum trebuie. Pentru a prepara jumări de porc în stil ardelenesc, este esențial să utilizați slănină fragedă, cu straturi de carne și șorici, prelevată din zona burții porcului.
Această slănină se taie în cuburi și se introduce într-un ceaun cu apă. Se prepară la foc mic, amestecând din când în când la intervale de aproximativ 10 minute. Metoda respectivă asigură o textură crocantă și elimină surplusul de grăsime.
În acest fel, jumările obținute devin mai uscate și mai crocante. În momentul în care bucățile de slănină încep să capete o nuanță atractivă de rumenire, acestea se scot din ceaun. Se folosește o paletă cu găuri. Trebuie avut grijă să se înlăture cât mai multă grăsime lichidă. În momentul scoaterii lor din ceaun, se recomandă să fie ușor presate. Prin această modalitate se va elimina excesul de grăsime.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.