Alexandra Huțu: „17 localități din județ au depus proiecte pentru centre de zi pentru copiii din familii vulnerabile”

Alexandra Huțu: „17 localități din județ au depus proiecte pentru centre de zi pentru copiii din familii vulnerabile”

În urma apelului de proiecte lansat de Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, 17 unități administrativ-teritoriale din județ au depus cereri de finanțare pentru construirea și amenajarea centrelor de zi din sistemul de protecție a copilului, ce au ca misiune prevenirea separării minorului de familie. Proiectele sunt finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, valoarea totală alocată la nivel național fiind de 50.270.000 euro.

„Așa cum a transmis și ministrul familiei, doamna Gabriela Firea, aceste centre sunt esențiale pentru prevenirea separării copilului de familie. Prin aceste investiții gestionate de Ministerul Familiei se asigură resursele financiare de care au nevoie copiii din familiile vulnerabile, în special din mediul rural și urban mic, pentru integrarea și creșterea accesului la servicii medicale și educaționale, dar și de consiliere și orientare a părinților acestora, fiind vorba de activități complementare celor din familie.”, a declarat deputatul Alexandra Huțu

La nivel național au fost depuse 185 de cereri de finanțare, termenul estimat pentru evaluarea documentelor depuse de primării fiind de aproximativ 2 luni. Ulterior, Ministerul Familiei va publica lista finală a celor 150 de centre ce vor fi înființate și care vor asigura accesul la servicii sociale de sprijin de prevenire a separării copilului de familia sa pentru un număr de maxim 4 500 de copii din întreaga țară.

„Este foarte important acest program al realizării centrelor de zi, deoarece prin intermediul acestora se oferă sprijin familiilor vulnerabile pentru a-și putea păstra copiii acasă. La fel ca fiecare botoșănean, îmi doresc ca toate cele 17 proiecte depuse de primăriile din județ să fie selectate în urma evaluării, pentru că așa câteva sute de copiii botoșăneni și familiile acestora vor beneficia de sprijin considerabil, în interesul şi pentru bunăstarea copilului.”, a completat deputatul botoșănean

Cele 2 orașe și 15 comune din județul Botoșani care au depus cereri de finanțare sunt: Darabani, Flămânzi, Broscăuți, Concești, Corni, Coșula, Cristești, Drăgușeni, Frumușica, George Enescu, Hilișeu-Horia, Hudești, Mihălășeni, Nicșeni, Păltiniș, Todireni și Trușești.

Valoarea maximă care poate fi alocată per proiect din PNRR poate fi de 330.000 de euro sau 484.000 de euro, în funcție de necesitățile fiecărei localități și lucrările înscrise în fiecare proiect.

Stirea anterioara

Campanie de recoltare a cerealelor, fără incendii

Stirea Urmatoare

Locurile de muncă vacante la nivelul județului Botoșani luni 25 noiembrie

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.