Tragedie la Tudora! Un bărbat de 64 de ani și-a pierdut viața în urma unui incendiu
Beneficiile uleiului de lavandă pentru păr, piele, corp și minte
Uleiul esential de lavanda, un remediu natural multifunctional pentru sanatatea dumneavoastra si a familiei dumneavoastra. Lavanda este mult mai mult decat o floare frumoasa cu un parfum dulce. Incredibil de versatile, beneficiile pentru sanatate ale acestui remediu natural uimitor par sa nu cunoască limite.
Proprietatile sale puternice de vindecare au fost folosite in aromaterapie de mii de ani pentru o mare varietate de afectiuni, de la insomnie, dureri de cap și diverse alte dureri, pana la a face minuni pentru sanatatea pielii si a parului. Lavanda este, de asemenea, renumita ca fiind unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru imbunatatirea starii de spirit.
Asadar, inainte de a adauga inca un medicament fara prescriptie medicala la trusa de prim ajutor, mai intai aruncati o privire la toate beneficiile diferite – si naturale – pentru sanatate pe care le puteti obtine doar de la unul. Iata cum functioneaza magia multifunctionala a uleiului esential de lavanda pentru a va ajuta pe dvs. și familia dvs.
Ajuta la tratarea acneei si calmeaza pielea iritata
Lavanda este un puternic antimicrobian, antibacterian si antiinflamator, asa ca poate fi folosita pentru a trata o serie de probleme ale pielii, cum ar fi eczema, psoriazisul si alte alergii. Este, de asemenea, un tratament extrem de eficient si dovedit atunci cand aveti o criza de acnee si pentru a ajuta la tinerea la distanta a petelor.
Minimizeaza ridurile si petele care apar cu inaintarea in varsta
Datorita proprietatilor sale puternic antioxidante si antiinflamatoare, levantica nu numai ca hraneste pieleasi o aduce inapoi la o stralucire sanatoasa, dar ajuta si la prevenirea ridurilor si la aparitia petelor cauzate de inaintarea in varsta. Antioxidantii lupta impotriva radicalilor liberi care iti bombardeaza pielea in fiecare zi si accelereaza procesul de imbatranire.
Are proprietati de vindecare a ranilor
Deoarece este antimicrobian si antiinflamator, uleiul de lavanda ajuta la accelerarea vindecarii micilor arsuri, taieturi, zgarieturi si rani. Compusii sai calmanti ofera, de asemenea, o usurare binevenita in situatia in care suferim arsurile solare.
Amelioreaza mancarimea provocata de catre muscaturile de insecte si tine la distanta insectele
Lavanda nu numai ca ajuta la calmarea muscaturilor si intepaturilor inflamate si iritante, dar actioneaza si ca un eficient respingator de insecte. Un pliculet de levantica din dulapul tau este bine cunoscut pentru a indeparta moliile, iar un spray cu levantica respinge cu succes tantarii, mustele, furnicile, puricii si plosnitele.
Ajuta la combaterea infectiilor fungice si virale
Ca antimicrobian, lavanda nu numai ca ajuta la eliminarea bacteriilor, dar actioneaza si impotriva anumitor tipuri de ciuperci. S-a dovedit a fi un remediu foarte puternic pentru piciorul atletului si pecingine. De asemenea, poate ajuta la reducerea inflamatiei si la curatarea infectiilor virale, cum ar fi herpesul bucal si verucile.
Cum se foloseste lavanda pentru sanatatea pielii:
Dilueaza 9 picaturi de ulei esential de lavanda intr-o lingura de ulei purtator, cum ar fi uleiul de jojoba sau de migdale dulci. Reduceti doza daca aveti pielea sensibila.
Puteti adauga, de asemenea, ulei esential de lavanda la o crema de fata fara parfum, folosind acelasi raport de dilutie.
Folositi produse de ingrijire a pielii infuzate cu ulei de lavanda 100% pur, cum ar fi o lotiune de corp, o crema de maini sau un balsam pentru picioare.
Poate stimula cresterea parului
Cercetarile preliminare sugereaza ca uleiul de lavanda nu numai ca stimuleaza cresterea firelor noi de par, dar poate, de asemenea, creste sanatatea si grosimea parului existent pe scalp, atunci cand este masat zilnic. Un alt studiu a aratat ca masajul cu un amestec de uleiuri esentiale de lavanda, cimbru, rozmarin si lemn de cedru poate imbunatati semnificativ reducerea caderii parului cauzata de alopecia areata.
Este un tratament natural pentru paduchi
S-a dovedit a fi mai eficienta decat tratamentele obisnuite fara prescriptie medicala, s-a descoperit ca o combinatie de uleiuri de lavanda si arbore de ceai diluate in ulei de masline sau de nuca de cocos indeparteaza paduchii dupa numai 3 saptamani.
Poate ajuta la imbunatatirea sanatatii parului
Deoarece uleiul de lavanda este un antimicrobian, poate preveni formarea matretii. Proprietatile sale antiinflamatorii naturale pot ajuta la reducerea inflamatiei scalpului si a scalpului uscat.
Cum se foloseste uleiul de lavanda pentru sanatatea parului:
Amestecati parti egale de ulei esential de lavanda si un ulei purtator precum uleiul de cocos sau de masline, masati scalpul si asteptati 10 minute. Lasati peste noapte pentru cele mai bune rezultate.
Adaugati 5 picaturi de ulei esential de lavanda la o 30 ml de sampon sau balsam fara parfum.
Reduce stresul, anxietatea si starea de spirit
Exista o multime de cercetari care arata ca levantica are un efect linistitor si calmant asupra starii de spirit, stresului, anxietatii si depresiei. Un studiu a constatat ca uleiul de lavanda a avut exact acelasi rol in reducerea anxietatii ca un medicament pe baza de prescriptie medicala. Un altul a observat ca lavanda reduce anxietatea, tulburarile de somn si depresia. De asemenea, s-a demonstrat ca ajuta la reducerea depresiei postpartum si a simptomele PTSD. S-a descoperit chiar ca lavanda imbunatateste sanatatea emotionala si starea de spirit.
Sustine o sanatate mai buna a creierului
Interesant, s-a demonstrat ca uleiul de lavanda reduce pierderea memoriei si amelioreaza simptomele dementei datorita proprietatilor sale puternic antioxidante. Un studiu a mai descoperit ca levantica este o optiune eficienta de tratament natural pentru alte tulburari ale sistemului nervos care afecteaza creierul, cum ar fi accidentul vascular cerebral (AVC).
Indeparteaza o durere de cap sau migrena
Cand apare o tensiune sau o migrena, s-a dovedit ca levantica este unul dintre cele mai bune uleiuri esentiale care va sunt de ajutor. Ca sedativ natural, actioneaza rapid pentru a calma tensiunea, a usura anxietatea, a relaxa corpul si a calma mintea.
Cum se foloseste uleiul esential de lavanda pentru pastrarea sanatatii mintale:
Una dintre cele mai bune modalitati este sa difuzati uleiul esential de lavanda 3-5 picaturi pe cana de apa timp de 15-20 de minute o data.
Mai puteti pur si simplu sa inhalati cateva picaturi de ulei esential de lavanda direct din recipientul in care este depozitate.
Adaugarea regulata de lavanda la o baie sau un dus cald poate ajuta la tinerea anxietatii la distanta si la imbunatatirea starii de spirit. Pur si simplu folositi niste saruri de baie infuzate cu ulei de lavanda sau faceti baie cu spuma sau gel de dus care are in compozitie lavanda.
O compresa fierbinte infuzata cu beneficiile vindecatoare ale lavandei poate fi deosebit de utila pentru o durere de cap sau migrena si chiar pentru a ameliora stresul. Incalzeste o masca spa de lavanda sau o perna pentru gat in cuptorul cu microunde si pune-o pe frunte, tample sau spatele gatului.
Imbunatateste somnul si reduce insomnia
Somnul de buna calitate este recunoscut pe scara larga ca fiind cel mai important lucru pentru o sanatate optima. Multe studii au aratat ca levantica este o alegere naturala pentru a imbunatati durata somnului, timpul necesar pentru a adormi si pentru a reduce insomnia - totul datorita proprietatilor sale calmante si sedative. S-a descoperit ca ajuta la cresterea procentul de somn profund atat in randul barbatilor, cat si al femeilor, imbunatateste scorurile de calitate a somnului pentru cei cu probleme de somn si de asemenea, imbunatateste calitatea somnului in randul mamelor tinere.
Reduce tensiunea arteriala si ritmul cardiac
Hipertensiunea arteriala pune stres suplimentar asupra inimii, crescand riscul unui accident vascular cerebral sau atac de cord. Cateva studii au aratat ca levantica scade tensiunea arteriala si palpitatiile cardiace, inclusiv in randul pacientilor care au fost operati pe cord deschis.
Reduce simptomele menopauzei si PMS
Un mic studiu a aratat ca aromaterapia cu lavanda timp de 20 de minute, de doua ori pe zi, poate ajuta la reducerea bufeurilor. Masajele regulate de aromoterapie care folosesc uleiuri de lavanda, muscate de trandafir, trandafir si iasomie au imbunatatit, de asemenea, bufeurile, depresia si durerea. S-a descoperit, de asemenea, ca aromaterapia cu lavanda amelioreaza simptomele emotionale premenstruale.
Amelioreaza majoritatea tipurilor de durere
Indiferent daca este vorba despre o durere musculara sau articulara, o entorsa sau o durere de spate, uleiul de lavanda este un analgezic natural sigur si eficient. Multe studii sustin utilizarea sa pentru o gama larga de afectiuni dureroase, inclusiv dureri postoperatorii, crampe menstruale, dureri de gat, artrita, reumatism si dureri de travaliu.
Ajuta la ameliorarea simptomelor respiratorii
Ca un antiinflamator puternic, s-a descoperit ca levantica ajuta la reducerea astmului bronsic, la reducerea inflamatiei cailor respiratorii si a mucusului. Acest lucru se poate putea aplica si altor afectiuni respiratorii, cum ar fi raceala, gripa, tusea si congestia sinusurilor, mai ales atunci cand levantica este folosita impreuna cu alte uleiuri esentiale.
Cum se foloseste uleiul esential de lavanda pentru sanatatea corpului:
Pe langa difuzarea uleiului de lavanda, puteti, de asemenea, sa aruncati un pliculet de lavanda sub perna si sa va pulverizati lenjeria cu spray de lavanda pentru un somn mai bun. De asemenea, s-a demonstrat ca o baie calda cu saruri de lavanda inainte de culcare imbunatateste somnul.
O folie termica de lavanda incalzita in cuptorul cu microunde este solutia ideala pentru orice durere cronica. Masarea cu ulei de masaj de lavanda poate ajuta, de asemenea, la reducerea durerilor musculare, articulare si alte tipuri de dureri.
Pentru a ajuta la ameliorarea racelilor si gripei sau a altor afectiuni respiratorii, adaugati 3-7 picaturi de ulei esential de lavanda intr-un vas cu 2-3 cani de apa fierbinte, puneti un prosop deasupra capului si inspirati timp de 5-10 minute.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.