Cum ne putem ajuta singuri dacă avem probleme reumatismale

Cum ne putem ajuta singuri dacă avem probleme reumatismale

Antioxidantii sunt substante chimice care actioneaza asupra radicalilor liberi, neutralizandu-i si protejand astfel corpul de imbatranire si de unele boli grave, cum ar fi cancerul sau afectiunile cardiovasculare. Unele se gasesc in anumite alimente, cum ar fi legumele si fructele, carnea de pasare de curte si pestele, iar altele sunt sintetizate de corpul nostru. Cei mai cunoscuti antioxidanti sunt vitaminele A, E si C, acidul lipoic, carnitina etc. Studii de laborator efectuate pe animale au aratat ca antioxidantii pot sa previna aparitia si dezvoltarea cancerului. Iata in continuare o lista cu antioxidantii care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatie.

Putina lume stie ca reumatismul nu cunoaste limita de varsta. La tineri, el se prezinta aproape intotdeauna ca o afectiune de natura inflamatorie. Din acest motiv, medicii devin de obicei suspiciosi, in momentul cand un tanar sub 30 de ani acuza dureri la aparatul locomotor, fara ca mai inainte sa fi fost victima unui traumatism. Nu arareori, simptomele de acest fel sunt interpretate gresit. Chestionarea pacientului asupra antecedentelor familiale poate contribui substantial la stabilirea unui diagnostic corect, deoarece in 30-40% dintre cazuri, rolul determinant il joaca dotarea genetica.

Durerile mai usoare pot fi ameliorate prin ad­ministrarea antireumaticelor nesteroidiene (fara corti­zon), ca aspirina, diclofenacul sau ibuprofenul. Pentru simptomele localizate in anumite portiuni ale corpului sunt potrivite unguentele sau gelurile, deoarece tabletele irita de multe ori mucoasa gas­trica si pot interactiona cu alte medicamente.

Numerosi reumatici s-au declarat multumiti de efectele obtinute cu unguente cu arnica, aplicate pe articulatiile umflate si dureroase. Extractele din plante le pot fi de folos bolnavilor de guta, ajutandu-i sa elimine din organism purinele, substante din descompunerea carora rezulta acidul uric. Exista si preparate cu enzime (ex. Wobenzym plus) care combat eficient inflamatiile.

Remediile homeopate normalizeaza procesele metabolice, ameliorand astfel durerile din articulatii si muschi. Suplimentele cu vitamine, minerale, oligoelemente, substante vegetale secundare si, eventual, colagen contribuie la refacerea cartilajului articular. Reumaticii se confrunta adesea cu un deficit de zinc, care poate fi corectat cu ajutorul suplimentelor. Medicii recomanda si seleniu, pentru proprietatile sale antioxidante, imunostimulatoare si de reducere a inflamatiilor. În anumite cazuri, poate fi util si un supliment cu cupru.

Stirea anterioara

Copaci doborâți și inundații în urma fenomenelor meteo periculoase din ultimele ore - FOTO

Stirea Urmatoare

Amendă uriașă pentru un bărbat care a abandonat mai mulți pui de pisică

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.