Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci șorici, potrivit medicului
Gesturi banale garantate pentru a te ajuta să slăbești
Dacă îți pasă de sănătatea și silueta ta, încearcă să reduci aportul de zahăr. Acest compus este bogat în calorii, poate provoca creștere în greutate și în plus, poate crea dependență.
Etichetat de catre medici ca fiind mortal și acuzat că creează dependență, zahărul a contribuit, printre altele, la creșterea obezității la nivel global. Consumul excesiv de junk food și băuturi răcoritoare cu zahăr a fost legat de creșterea în greutate, deoarece acestea furnizează calorii cu valoare nutritivă mică sau fara valoare nutritiva, așa că, cheia este să va pastrati la distanta de alimente cu zahăr, daca vreti sa slabiti.
Reprezinta o bombă calorică
Renunțarea la zahăr poate reduce o mulțime de calorii. De exemplu, 1 linguriță de zahăr alb are 16 calorii, ceea ce nu este singura problemă, deoarece alimentele cu zahăr sunt, de asemenea, bogate în grăsimi rafinate și amidon. Dacă tăiați sucurile, băuturile energizante, prăjiturile cu ciocolată, gogoșile și brioșele, veți constata că pierdeți o mulțime de calorii. De exemplu, dacă eliminati din consum o bautura carbogazoasa, eliminați 130 de calorii și 34 de grame de zahăr.
Renunțarea la băuturile răcoritoare este o strategie adesea sugerată pentru a reduce obezitatea infantilă.
De asemenea, presupune consumul de alimente procesate
Când renunți la zahăr, eviți de fapt alimentele pe care nu ar trebui să le consumi, spun nutriționiștii. Alimentele cu zahăr se încadrează în categoria „junk food”. Prin urmare, consumul de zahăr este însoțit de alimente bogate în calorii, cu conținut scăzut de nutrienți. În plus, înseamnă că nu sunt ultraprocesate și fără coloranți, arome și conservanți artificiali adăugate.
Se știe că alimentele cu zahăr au un conținut scăzut de fibre și un nivel ridicat de indice glicemic și nu ar trebui incluse în nicio dietă de slăbire. Deci, eliminarea zahărului înseamnă să consumi mai multe alimente naturale, neprocesate.
Moderarea este cheia
Renunțarea completa la zahăr este foarte dificilă, deoarece se ascunde în atât de multe feluri de mâncare și nu poți găti întotdeauna acasă, astfel încât să poți controla fiecare ingredient din farfurie. Dar nu trebuie să renunți complet la el pentru a-ți îmbunătăți sănătatea și a pierde în greutate. Ca întotdeauna, moderația este cheia unui model alimentar sănătos, sensibil și nefrustrant.
Cum să reduceți nevoia de dulciuri
Cu ce inlocuiesti alimentele zaharoase? Este adesea recomandat să includeți mai multe fructe, nuci, salate, apă mai degrabă decât suc în dietă. Trebuie doar sa mâncați mai mult pui, pește și legume și reduceți consumul de deserturi și gustări dulci.
Ce boli pot fi prevenite renunțând la zahăr
Reducerea cantității de zahăr pe care o consumați poate duce la pierderea în greutate și nu numai. Aportul ridicat de zahar a fost legat de hiperglicemie, sindrom metabolic prin creșterea grăsimii viscerale și boli cardiovasculare.
Cercetările au legat o dietă bogată în zahăr de boala hepatică grasă non-alcoolică. Chiar și pentru persoanele cu o greutate sănătoasă, reducerea aportului de zahăr poate ajuta la controlul tensiunii arteriale și la menținerea colesterolului și a trigliceridelor în limite normale. În plus, reducerea zahărului din dieta ta poate îmbunătăți sănătatea pielii și poate reduce inflamația.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.