Muzeul Judeţean Botoşani organizează Noaptea Muzeelor
Muzeul Judeţean Botoşani organizează sâmbătă, 18 mai 2019, evenimentul cultural Noaptea Muzeelor. În oraşul Botoşani vor putea fi vizitate între orele 18.00 - 23.00, Muzeul de Istorie şi Muzeul de Etnografie (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator).
La Muzeul de Istorie vizitatorii sunt invitaţi să redescopere în expoziţia permanentă un depozit de unelte agricole şi de fierărie din perioada geto-dacică descoperit la Lozna, precum şi celebra statuetă cucuteniană „Venus de la Drăguşeni”, piesă unicat în peisajul preistoric european.
Alături de expoziţia permanentă va putea fi vizitată expoziţia “Ştefan cel Mare. Din istorie în veşnicie”, în Sala Mare de la Muzeul de Istorie. Taxa de vizitare este de 3 lei. Expoziția conține peste 200 de obiecte descoperite în cursul cercetărilor arheologice de la Suceava, Iași, Bacău, Vaslui, Hârlău, Botoșani, Târgu Trotuș, aparținând secolelor XV-XVII: documente, arme, obiecte de podoabă, monede, vase, cahle pentru sobă și textile arheologice.
La Muzeul de Etnografie vizitatorii sunt invitaţi între orele 18.00 - 23.00, să descopere obiecte casnice legate de producerea şi prelucrarea diverselor unelete din gospodării, aflate în expoziţia permanentă. Începând cu ora 19.00 se va desfăşura vernisajul unei expoziţii temporare, la care vizitatorii sunt aşteptaţi. Ca semn de preţuire faţă de portul popular şi rezultat al colaborării din ultimii ani dintre Liceul de Artă “Stefan Luchian” Botoşani şi Muzeul Judetean Botoşani, Secţia de Artă plastică - Etnografie, expoziţia temporară “Ia - valenţe contemporane” aduce în faţa publicului lucrări ale elevilor participanţi la concursul cu acelasi nume, organizat de instituţia de învăţământ. Coordonaţi cu dăruire de către profesorii: Genoveva Dolhescu, Adina Strugaru și Ciprian Andrușcă, expozanţii vor prezenta viziunea lor asupra elementelor de port tradiţional românesc.
La Muzeul de Ştiintele Naturii Dorohoi vizitatorii vor putea să redescopere expoziţia permanentă a muzeului, având în vedere faptul că s-au efectuat lucrări de reamenajare. Toate dioramele sunt amenajate astfel încât să reproducă în mod fidel condiţiile naturale în care trăiesc animalele expuse. Se prezintă zone de vegetaţie specifice judeţului Botoşani, un spaţiu dedicat activităţii prof. Ioan Nemeş, care a alcătuit o expoziţie de insecte spectaculoasă. Zona interactivă arată vizitatorilor curioşi aspecte legate de morfologia, metamorfoza şi diversitatea fluturilor.
Vă aşteptăm să participaţi la cel mai important eveniment muzeal european!
Muzeul Judeţean Botoşani
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.