Prima cameră video care depistează de la distanță șoferii drogați sau beți

Prima cameră video care depistează de la distanță șoferii drogați sau beți

În premieră mondială, în regiunile Devon și Cornwall din Marea Britanie, se testează o cameră dotată cu inteligență artificială, cunoscută sub numele de Heads-Up. Aceasta are rolul de a identifica șoferii care se află sub influența alcoolului sau drogurilor, conform unui raport al BBC.

Prima cameră video care depistează șoferii drogați sau beți. În premieră mondială, o cameră dotată cu inteligență artificială, cunoscută sub denumirea de Heads-Up, este testată în Devon și Cornwall, Marea Britanie.

Scopul acestei tehnologii inovative este de a detecta șoferii care conduc sub influența alcoolului sau drogurilor, un pas important în lupta împotriva accidentelor rutiere. Conform unui raport BBC, dispozitivul poate identifica comportamentele specifice ale șoferilor influențați de consumul de substanțe, iar poliția poate interveni rapid pentru a-i opri și a efectua teste suplimentare.

Dezvoltat de compania Acusensus, dispozitivul Heads-Up este portabil și poate fi instalat pe drumuri fără a fi necesar un avertisment prealabil. Aceasta este o caracteristică esențială, deoarece camera poate fi montată rapid, oferind autorităților un instrument flexibil în monitorizarea comportamentului șoferilor.

Geoff Collins, managerul general Acusensus pentru Marea Britanie, a declarat că testarea tehnologiei în Devon și Cornwall reprezintă un moment important pentru companie și pentru poliția locală.

Dispozitivul Heads-Up nu este primul echipament de acest tip utilizat în Marea Britanie. Anterior, camerele dotate cu tehnologie similară au fost folosite pentru a identifica șoferii care utilizează telefoanele mobile sau care nu poartă centura de siguranță. Acum, acest sistem extinde monitorizarea comportamentului rutier pentru a include consumul de alcool și droguri, într-o încercare de a reduce numărul accidentelor rutiere grave.

Motivul pentru care este importantă o astfel de cameră
Superintendentul Simon Jenkinson, membru al parteneriatului Vision Zero South West pentru siguranța rutieră, a subliniat importanța adoptării acestor tehnologii emergente:

„Ofițerii noștri nu pot fi peste tot. Adoptarea unor tehnologii emergente precum aceste camere este esențială pentru reducerea numărului de accidente grave sau mortale.”

Astfel, Heads-Up face parte dintr-o campanie mai largă desfășurată de poliție pentru a spori siguranța rutieră și a preveni accidentele cauzate de comportamente riscante la volan.

Testările pentru acest dispozitiv vor continua pe parcursul lunii decembrie, alături de alte campanii împotriva consumului de alcool la volan.

Potrivit statisticilor poliției, șoferii aflați sub influența alcoolului sunt de șase ori mai predispuși să fie implicați în accidente fatale, ceea ce face ca inițiativele precum Heads-Up să fie esențiale pentru siguranța rutieră.

Stirea anterioara

Decizia Revolut pentru clienții din România. Se dezactivează IBAN-ul. Reguli noi după 31 decembrie

Stirea Urmatoare

Accident pe strada Morii din Șendriceni soldat cu pagube materiale. Unul dintre șoferi era băut

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.