Desene pe asfalt și cântece în acompaniament de chitară, cu menestrelul orașului, profesor Ludwig Schibinschi - FOTO

Desene pe asfalt și cântece în acompaniament de chitară, cu menestrelul orașului, profesor Ludwig Schibinschi - FOTO

Vineri am sărbătorit Ziua Copilului, cu desene pe asfalt și cântece la chitară, în Parcul “Mihai Eminescu” !

Europe Direct Botoşani a invitat copiii botoşăneni la a VI- a ediţie a Concursului de desene pe asfalt „Albastru European” / „Copilărie europeană”. Competiţia s-a derulat astăzi, pe 1 iunie 2018, la tradiționalul loc de întâlnire, lângă Foișorul mic din Parcul „Mihai Eminescu” Botoșani. Coordonator principal a fost distinsa doamna profesoară Alina Gavril de la Școala nr. 11 Botoșani, inițiatoarea manifestării.

Au participat peste 100 de copii, elevi ai şcolilor gimnaziale nr. 11 și 13 din municipiu, de la Grădinița „Licuricii” și de la Centrul de Studii „Ștefan cel Mare și Sfânt”, însoţiţi de 15 învăţători, educatori şi profesori. Dar la sărbătoare s-au alăturat, pe parcurs, mulți copii, din parc, părinți, bunici. Unii dintre adulți s-au apucat să deseneze cot la cot cu copii, recunoaștem cu mult talent. Mămicile, elegante și pline de bună dispoziție, și-au vegheat și fotografiat odraslele iar unele n-au ezitat să pună mâna pe cretă și să intre în universul copilăriei, plin de prinți, prințese și steluțe. Ca în fiecare an, organizatorii au pus la dispoziţie cretă colorată şi premii. Micii participanți au adus, pe lângă creativitatea lor și un ”munte” jucării pe care le-au împărțit cu generozitate copiilor din parc.

Tema ediţiei de anul acesta a fost „Idei pe porumbei”. Participanţii, împărțiți în echipe, au primit din partea Centrului Europe Direct materiale de la Comisia Europeană drept surse de inspirație: cartea „Să descoperim Europa” și o hartă a Uniunii Europene. Ei s-au întrecut în imaginație și au desenat: porumbei cu ramură de măslin în cioc și decorați cu inscripții în felurite limbi europene, mozaicuri viu colorate, inimioare, baloane, rachete, roboți și câte și mai câte.

Surpriza ediției a fost apariția cunoscutului profesor Ludwig Schibinschi cu chitara sa măiastră, care i-a îndemnat pe copii să se manifeste prin cântec. Au fost frumoase momente cu cântece despre mama și copilărie, interpretate cu mult talent de niște gâgâlici de 6-7 anișori. Iar ce ne-a atras atenția a fost interpretarea cu mult suflet și convingere a unor melodii patriotice – într-o manifestare absolut spontană și emoționantă copiilor, acum în anul Centenarului. A impresionat în mod deosebit o elevă care a improvizat – în versuri și muzică, un cântec referitor la evenimente din istoria poporului român; un alt grup de elevi a cântat cu multă dăruire un marș patriotic.

Cele mai interesante idei şi cele mai frumoase desene au fost fi premiate de către organizatori cu cărţi şi materiale informative, potrivit vârstei fiecărui participant, stegulețe și baloane.

„A fost o zi frumoasă în care am încercat să uităm toții de grijile cotidiene și să luăm o porție de aer curat, de relaxare și de bună dispoziție. Mulțumim, să ne vedem la anul!” a spus un părinte, tatăl a două fiice, venite împreună la concurs.

Stirea anterioara

Noi dezvăluiri şocante în cazul copilului de 9 ani care şi-a înjunghiat mortal bunica

Stirea Urmatoare

În weekendul de Ziua Națională va ploua în aproape toată țara. Cât va fi de frig și unde va ninge

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.