Cel mai bun moment pentru a planta răsaduri de roșii în grădină

Cel mai bun moment pentru a planta răsaduri de roșii în grădină

Care este cel mai bun moment pentru a planta răsadurile de roșii în grădină. Roșiile sunt pretențioase, de aceea trebuie îngrijite și întreținute pe tot parcursul creșterii până la recoltare. Este recomandată instalarea sistemului de irigare cu picurare dar și a foliei anti-buruieni, pentru a ușura din sarcinile de întreținere.

Răsadurile se plantează cel mai bine de la sfârșitul lunii aprilie până la finele lunii mai. Astfel, veți avea roșii atât pe perioada verii pentru consumul proaspăt, dar și pentru conservare

Cultivarea roșiilor este un proces destul de simplu: semințele germinează fără prea multă bătaie de cap, primăvara, într-un loc foarte cald, și cresc rapid dacă li se oferă căldura de care au nevoie.

Când răsadurile încep să aibă câțiva centimetri înălțime, este important să le transplantați în ghivece individuale pentru a se transforma în plante tinere, sănătoase.

Dacă vă întrebați când este momentul oportun să transplantați răsadurile de roșii, răspunsul este clar: când temperatura devine suficient de caldă.

Treptat, în pământul nou, sistemul de rădăcini al plantelor începe să crească și să devină mai puternic, ceea ce garantează o recoltă abundentă.

Transplantarea răsadurilor de roșii poate fi începută imediat ce apar două-trei frunze pe tulpină.

Este important să știți când să plantați roșiile pentru a vă asigura că orice cultură de tomate va fi rodnică.

În plus, există câțiva pași-cheie între însămânțarea semințelor și plantarea plantelor de tomate. Semințele de roșii germinează în mai puțin de 10 zile și pot crește rapid în condițiile potrivite, necesitând transplantarea într-un ghiveci mai mare pentru a continua să crească, potrivit The Spruce,

Cât de importantă este transplantarea răsadurilor
După 5 zile de la plantare se înlocuiesc răsadurile care nu s-au prins. Solul se prășește periodic pentru a elimina buruienile.

Transplantarea răsadurilor din tava inițială într-un ghiveci mai mare asigură că fiecare are spațiu pentru a se dezvolta într-o plantă sănătoasă, asigurând o recoltă bună de roșii.

Înainte de a le transplanta, este necesar să udăm roșiile din abundență cu apă. În acest fel, pot fi scoase mai ușor din recipient. Apoi, recipientul în care vor fi plantate roșiile trebuie umplut cu pământ din abundență.

A doua operațiune este întoarcerea, cu mare grijă, a ghivecelor cu răsaduri, astfel încât roșiile să nu se strivească sau să se rupă. Planta este replantată apoi, într-un ghiveci nou.

Verificați-le zilnic și udați-le în funcție de necesități
Verificați-le în fiecare zi și udați-le după cum considerați că e nevoie. Asigurați-vă că frunzele sunt uscate înainte de căderea nopții. Dacă sunt umede, riscă să putrezească și recolta poate fi compromisă.

Roșiile pot fi transplantate în poziția finală, într-o seră încălzită, la sfârșitul lunii aprilie sau chiar la începutul lunii mai, în timp ce plantele de exterior trebuie să aștepte până când temperaturile pe timp de noapte depășesc 10 grade Celsius, adică la câteva săptămâni după ultimul îngheț.

Dacă intenționați să creșteți roșii în aer liber, este important să le întăriți înainte de a le transplanta răsadurile în poziția lor finală.

Stirea anterioara

Cum ne poate influențeaza luna plină dieta de slăbire

Stirea Urmatoare

Profesorii mai pot depune până vineri „declarația de integritate” privind meditațiile. Legal, trebuie declarate și la Fisc

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.