Cum curățăm telefonul pentru a ne proteja de COVID-19. Nu folosiți niciodată spirt!

Cum curățăm telefonul pentru a ne proteja de COVID-19. Nu folosiți niciodată spirt!

În contextul răspândirii rapide a noului COVID-19, o mare companie de telefonie mobilă a dat publicității o serie de măsuri de prevenție în fața temutului virus.

Noi studii efectuate de oamenii de știință au scos la iveală că noul virus COVID-19 poate rezista pe unele suprafețe timp de 9 zile, una dintre aceste suprafețe fiind chiar telefonul mobil. Având în vedere că acesta este cel mai folosit dispozitiv, fiind atins atât cu mâna cât și cu fața de nenumărate ori pe zi, orice virus, bacterie sau germen prezent pe acesta poate fi tranferat cu ușurință pe piele.

Spălatul corect pe mâni, timp de cel puțin 20 de secunde, ne poate menține sănătoși. Însă cum procedăm cu telefonul mobil?

Din fericire, o mare companie de telefonie mobilă a postat zilele acestea modul corect de dezinfecție a telefonului.

În cazul în care atingeți telefonul imediat după ce ați atins obiecte contaminate, ați putea crede că este o idee bună să interveniți imediat cu spirt. Ei bine, nu! Spirtul distruge stratul hidrofob și oleofob care protejează ecranul de petele provocate de lichide sau de grăsime, inclusiv de amprente.

Potrivit companiei, utilizarea unei soluţii de alcool izopropilic cu o concentraţie de 70% sau a şerveţelelor dezinfectante ar trebui să fie deajuns pentru a distruge toți microbii de pe dispozitiv.

În cazul în care nu aveți încredere că telefonul este perfect curat, compania recomanda folosirea lămpii cu UV care distruge nu mai puțin de 99.99% din germeni, scrie cnet.com.

Dacă telefonul este însă curat, doar amprentele de pe ecran reprezentând o problemă, compania susține că o simplă lavetă din microfibră ar trebui să fie deajuns. Aceasta poate fi înmuiată în apă distilată pentru o curățare mai bună, inclusiv pe lateralele și pe spatele telefonului. Nu turnați însă niciodată apă direct pe telefon!

Cu toate acestea, restul agenților de curățare trebuie evitați cu orice preț. În ciuda faptului că, la început, aceștia pot avea efecte bune, în cele din urmă vă pot distruge ecranele, sau chiar componentele din interior.

Compania a oferit și un pont pentru a elimina praful și scamele adunate în porturile mici ale telefonului. Acestea pot fi îndepărtate cu ajutorul unei benzi adezive, tăiată în bucăți mici și rulată, astfel încât să încapă în cele mai mici porturi.

Stirea anterioara

Liber pentru părinți: angajatorii sunt obligați prin lege să ofere zile libere plătite părinților când școlile sunt închise din cauza unor condiții extreme

Stirea Urmatoare

Consumul de pește de trei ori pe săptămână reduce riscul de cancer colorectal

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.