Din 15 martie devin disponibile listele de așteptare pentru vaccinare. Cum se fac programările

Din 15 martie devin disponibile listele de așteptare pentru vaccinare. Cum se fac programările

Listele de așteptare din platforma de programări pentru vaccinarea anti-COVID vor fi disponibile din 15 martie, iar notificarea persoanelor aflate pe listă se va realiza în funcție de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, se arată în comunicatul transmis vineri seară de CNCAV.

Programările pentru etapa a treia a campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 vor putea fi făcute în platfoma de vaccinare începând cu 15 martie, când se va deschide și lista de așteptare pentru românii care vor să se vaccineze. Astfel, în momentul în care va fi disponibilă programarea la vaccinare pentru populația generală, în platforma de programare vor fi vizibile, pentru beneficiari, atât centrele de vaccinare deja existente, cât și cele care vor fi operaționalizate în luna aprilie 2021. 

Notificarea persoanelor aflate pe lista de așteptare se va realiza în funcție de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, conform Strategiei naționale de vaccinare, și ordinea cronologică de înscriere, după cum urmează: persoanele din categoria 2a (populația de risc), cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice; persoanele din categoria 2b (lucrători din domenii esențiale); persoanele eligibile pentru etapa a treia de vaccinare (populația generală). Beneficiarul va avea posibilitatea să se programeze la vaccinare, iar dacă nu există locuri disponibile în centrul ales, poate opta pentru înscrierea pe lista de așteptare aferentă centrului respectiv.

„Ulterior, locurile libere dintr-un anumit centru de vaccinare vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista deschisă pentru acel centru, cu respectarea prioritizării: 75% persoane din cadrul populației cu risc și 25% lucrători din domenii esențiale, iar în centrele în care rămân locuri libere vor putea să se programeze persoanele din etapa a III-a”, se arată în comunicatul transmis de CNCAV. 

Fiecare centru de vaccinare va dispune de locuri atât pentru categoriile vulnerabile și angajații din domenii esențiale, cât și pentru populația generală, iar ordinea alocării programărilor la vaccinare se va realiza în funcție de gradul de ocupare a locurilor de către categoriile prioritare înscrise pe listele centrului respectiv.

Procesul de programare pentru persoanele înscrise pe listele de așteptare: Pentru cei care aleg programarea individuală în platforma electronică: la momentul în care locurile devin disponibile la centrul unde persoana s-a înscris, beneficiarul primește o notificare în acest sens, iar ulterior va intra în aplicație, pentru alegerea zilei și a intervalului orar.

Persoana care nu confirmă prin programare locul disponibil în termen de 24 de ore de la primirea notificării, va mai primi încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, beneficiarul rămâne pe lista de așteptare, însă va pierde poziția ocupată inițial.

Pentru persoanele care optează pentru programarea prin call center, la numărul 021.414.44.25: atunci când va apărea un loc liber la centrul de vaccinare unde s-a înscris, va fi programat la vaccinare în ziua și în intervalul orar disponibil pentru administrarea vaccinului. Aceste persoane vor fi notificate și nu este necesar să confirme programarea. Persoana înscrisă în lista de așteptare are posibilitatea de a se realoca pe lista de așteptare a unui alt centru de vaccinare.

„Această listă de așteptare va ușura foarte mult procesul de programare efectivă și mai mult decât atât va permite o gestionare mult mai eficientă a numărului de persoane programate în raport cu dozele de vaccin disponibile pentru că întotdeauna vor fi notificate persoanele în funcție de numărul de doze de vaccin care vor fi disponibile și atunci nu am mai ajunge în situația ipotetică în care ar trebui din cauza unor doze insuficiente să ajungem la amânări.”, a declarat Valeriu Gheorghiță la începutul lunii martie într-o conferință de presă care a avut loc la Palatul Victoria.

Stirea anterioara

Sucurile dietetice pot provoca accidente vasculare

Stirea Urmatoare

Tichete sociale de Crăciun. Distribuirea se va desfășura între 9 și 17 decembrie 2024

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.