Greșeli pe care să nu le mai faci când speli rufele

Greșeli pe care să nu le mai faci când speli rufele

Unele lucruri le facem cu ochii inchisi si parca ne-am nascut invatati sa le facem, insa desi par lucruri banale, exista cazuri in care facem greseli in activitatile noastre, fara sa ne dam seama.

Nu alegi temperatura corecta
Hainele isi vor pastra mai bine forma si culorile vii, daca le speli la o temperatura mai scazuta. Contrar a ceea ce cred multi, hainele vor fi la fel de curate daca folosesti apa rece sau calaie, cu conditia sa ai o masina de spalat eficienta si un detergent bun. Singurele lucruri pe care trebuie sa le spalam la temperaturi ridicate sunt prosoapele si lenjeria de pat, pentru a le dezinfecta.

Folosesti prea mult detergent
Adesea, avem tendinta de a pune prea mult detergent sau balsam de rufe in masina de spalat deoarece avem impresia ca astfel hainele se vor curata mai bine. Nimic mai fals! Nu facem decat sa ingreunam procesul de clatire si riscam chiar sa ramanem cu particule de detergent pe haine, dupa ce le scoatem din masina de spalat. Citeste cu atentie indicatiile trecute pe detergentul de spalat si foloseste un pahar sau o lingura speciala, care sa te ajute sa masori corect cantitatea. Daca hainele sunt foarte murdare, le poti spala de doua ori.

Speli articolele din denim prea des
Cu siguranta ai auzit pana acum ca blugii trebuie spalati o data la 2 luni si ai crezut ca este ciudat si gresit. Ei bine, nu, intr-adevar piesele din denim trebuie spalate la 2-6 luni, in functie de cat de des le porti.

Speli lenjeria intima la masina de spalat
Daca obisnuiesti sa speli sutienele la masina de spalat, nu procedezi corect deoarece acestea isi vor pierde forma in scurt timp si nu iti vor mai oferi sustinerea necesara, asadar, este indicat sa le speli la mana. Aceeasi regula se aplica si cand vine vorba de lenjerie intima din dantela sau de costumele de baie. In ceea ce priveste dresurile, acestea pot fi spalate la masina cu conditia sa le speli la o temperatura scazuta, sa folosesti un detergent delicat si, nu in ultimul rand, sa le intorci pe dos inainte sa le pui in masina de spalat.

Nu ingrijesti masina de spalat asa cum ar trebui
Nu in ultimul rand, masina de spalat are nevoie la randul ei de putina atentie. Daca nu o cureti frecvent, toate mizeria si resturile de detergent care raman in masina se vor transfera pe haine. Astfel, de fiecare data dupa ce ai spalat, lasa usa deschisa, pentru a se aerisi si a iesi mirosurile neplacute. In plus, o data pe luna porneste masina, doar cu detergent si otet, fara sa pui nimic inauntru, pentru a o dezinfecta.

Stirea anterioara

Câteva lucruri pe care să nu le cureți niciodată cu bicarbonat de sodiu

Stirea Urmatoare

Acțiune comună a polițiștilor de imigrări din Botoșani pentru prevenirea migrației ilegale și siguranța rutieră

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.