Tichete sociale de Crăciun. Distribuirea se va desfășura între 9 și 17 decembrie 2024
Dezbatere publică la Buzău între reprezentanții elevilor și ministrul educației - FOTO
Evenimentul organizat de către Consiliul Județean al Elevilor Buzău cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Buzău și a comunității locale: Primăria Municipiului Buzău, Consiliul Județean Buzău și alți sponsori și parteneri a reușit prin cele 4 zile de ateliere și dezbateri publice să își îndeplinească cele două scopuri principale: adoptarea unei rezoluţii privind viziunea elevilor din România asupra sistemului educațional (cu ajutorul organizațiilor partenere) și adoptarea unui nou Regulament de Organizare şi Funcţionare a Consiliului Naţional al Elevilor.
O imagine de ansamblu a situației actuale a învățămîntului a fost prezentată, luni la Colegiul Național "B. P. Hașdeu" din Buzău, în cadrul unei dezbateri publice, de către Președintele Consiliului Național al Elevilor Horia ONIȚA cu ajutorul rezoluției la care au lucrat membrii Adunării Generale CNE și membrii Biroului Executiv împreună cu invitați din partea autorităților și din partea organizațiilor de studenți. Domnul Ministru al Educației și Cercetării Științifice, Sorin CÎMPEANU le-a adresat reprezentanților elevilor gândurile sale legate de examenul de Bacalaureat ("nu alergăm după un procent de promovare mai mare"), manifestându-și mulțumirea față de rată de promovabilitate mai ridicată față de anii precedenți.
Domnișoara Consilier Prezidenţial pe probleme de educaţie Ligia DECA a împărtășit elevilor experiența sa în materie de reprezentativitate și cum aceasta a ajutat-o mai apoi pe plan profesional precum și părerea dumneaei privind starea și nevoile sistemul de educație din Romania. Al treilea invitat ce a luat cuvântul, Domnul academician Solomon MARCUS, a subliniat faptul că "despre educație trebuie să vorbim numai la persoana întâi!". Doamna senator Ecaterina ANDRONESCU a accentuat ca “structura reprezentativă e elevilor este mai mult decât un partener, este parte a sistemului educațional”. Mai mult, dumneaei a oferit o alternativă inovativă necesară învățării pentru susținerea examenului de bacalaureat, o platformă interactivă ce oferă cursuri on-line gratuite de matematică, fizică și chimie, inspirată de platforma profesorului de matematică Salman Khan.
Alături de reprezentanții elevilor, au mai participat la dezbaterea publică de ieri și reprezentanți ai Salvați Copii, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), World Vision, Delegat de Tineret al României la ONU, Consiliul Tineretului din România, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România și Coaliția pentru Educație.
La sfârșitul punctelor de opinie exprimate, invitații speciali au răspuns la întrebările și nelămurile ridicate de reprezentanții elevilor.
Consiliul Elevilor a realizat prin această rezoluţie un pas foarte important în activitatea de reprezentativitate și apărare a drepturilor elevilor din România. S-a reușit expunerea pozițiilor ce au la bază nevoile exprimate de elevi, punând bazele unor noi relații de parteneriat.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.