Pompierii prezenți la Școala vară de la Parohia „Sf. Ioan Botezătorul” din municipiul Botoșani - FOTO

Pompierii prezenți la Școala vară de la Parohia „Sf. Ioan Botezătorul” din municipiul Botoșani - FOTO

Fiecare acțiune de informare și educare preventivă desfășurată înseamnă, de fapt, un pas spre o generație mai bine informată. Pompierii botoșăneni s-au convins de acest lucru, astăzi, după ce s-au întâlnit cu copiii înscriși la școala de vară, organizată de parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Botoșani.

Mulți dintre aceștia au mai interacționat cu salvatorii la școală, în taberele sau școlile de vară ori la alte activități asemănătoare și au demonstrat că nu au uitat nimic din ceea ce au învățat, de la măsurile de prevenire a situațiilor de urgență, până la acordarea primului ajutor medical.

Copiii care i-au cunoscut pe pompieri, astăzi, au fost interesați, în special, de cunoașterea metodelor de acordare a primului ajutor, activitățile fiind interactive. Ei au adresat întrebări referitoare la situațiile în care este necesară efectuarea manevrelor de resuscitare, durata acestora și modul în care trebuie realizate.

Au fost curioși să afle și în ce situații pompierii intervin cu autospeciala de descarcerare și cum se folosește fiecare accesoriu.

Prin parcurgerea traseului aplicativ, asemănător cu cel din concursul "Cel mai puternic pompier", au arătat că sunt curajoși, rapizi și dornici să învețe să racordeze un furtun sau să folosească stingătorul.

La finalul întâlnirii, pompierii le-au vorbit despre lucruri pe care ar putea fi tentați să le facă, fără să își dea seama de riscurile la care se expun și le-au oferit sfaturi pentru ca ei să fie în siguranță.   

Printre acestea se numără:
- nu vă jucați cu chibrituri, brichete și nu aprindeţi lumânări;
- nu umblați la prize;
- nu vă cățărați în copacii aflați în apropierea liniilor de înaltă tensiune deoarece există pericol de electrocutare;
- nu vă jucați în zona căilor ferate electrificate și nu vă urcați pe vagoanele staționate, nici măcar pentru a face un selfie;
- dacă vedeți un cablu electric căzut la pământ sau un panou de electricitate deschis, îndepărtați-vă și chemați un adult să vadă despre ce este vorba;
- mergeți doar în locuri special amenajate pentru înot;
- nu intrați singuri în apă dacă nu știți să înotați.  

Activitatea s-a desfășurat în baza protocolului de colaborare încheiat între Arhiepiscopia Iasilor și ISU Botoșani, cu sprijinul Simonei Jitaru, voluntar în cadrul programului national „Salvator din pasiune”.

Stirea anterioara

Aproximativ 90 de străini verificați de Polițiștii de Imigrări din Botoșani în cadrul unei acțiuni

Stirea Urmatoare

Tradiții și obiceiuri de Bobotează 2025. Obiceiuri care nu sunt recomandate în această zi sfântă

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.