Amendă de 2.900 de lei pentru şoferii care fac greşeala asta. Suma va trebui plătită integral

Amendă de 2.900 de lei pentru şoferii care fac greşeala asta. Suma va trebui plătită integral

Codul Rutier a suferit noi modificări, însă puțini șoferi cunosc acest lucru. Aceștia sunt pasibili de amenzi foarte mari, dacă nu respectă legea intrată în vigoare din luna februarie a anului 2022. Mai exact, oamenii legii nu vor avea milă de acești șoferi, care nu vor mai beneficia de regula plății a 50% din amendă, în termen de 15 zile. Ce spune legea, mai exact, vedeți în rândurile de mai jos.

Codul Rutier s-a modificat din nou, dar în detrimentul șoferilor. Aceștia vor fi aspru pedepsiți, dacă nu dezvăluie numele șoferului căruia i-a împrumutat mașina. Așadar, proprietarii de autovehicule vor fi nevoiți să plătească amenzi mari și întregi, dacă nu vor colabora cu oamenii legii și nu le vor transmite acestora cu exactitate cui a împrumutat mașina, pentru ca polițiștii să îl amendeze pe șoferul care se face cu adevărat vinovat de diferite contravenții. Mai exact, acesta va fi amendat cu 2.900 de lei și nu va mai avea dreptul să plătească jumătate din amendă, în termen de 15 zile, așa cum prevede legea, în general.

Mai mult, proprietarul mașinii va suferi din perspectiva factorului bonus/malus în cazul în care cel aflat la volan este implicat într-un accident sau dacă este prins conducând sub influența alcoolului.

„Potrivit dreptului comun, proprietarul unui bun trebuie să asigure paza juridică a acestuia, atât din punct de vedere material, cât și în ceea ce privește folosirea efectivă a acestuia. Din această perspectivă, proprietarului unui vehicul îi revine responsabilitatea de a cunoaște persoana care îi conduce vehiculul”, a declarat Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Cei care încalcă noile reglementări ale Codului Rutier vor primi o amendă ce face parte din clasa a patra de sancțiuni (între 9 și 20 de puncte-amendă). În prezent, deoarece punctul-amendă este de 145 lei, sancțiunile se pot ridica la sume cuprinse între 1.305 și 2.900 lei.

„Dacă un proprietar poate scăpa acum cu o amendă de 652,5 lei în caz de achitare rapidă, în viitor acesta va plăti cel puțin 1.305 lei, dacă nu chiar mai mult”, scrie avocatnet.ro.

În prezent, la solicitarea poliției rutiere, proprietarul sau deținătorul mandatat al unui vehicul este obligat să comunice acesteia, în termenul indicat în cuprinsul solicitării, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredințat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice, iar termenul nu trebuie să depășească 20 de zile.

Stirea anterioara

Cât timp rezistă ouăle fierte pentru a putea fi consumate în siguranță?

Stirea Urmatoare

Consumul de pește de trei ori pe săptămână reduce riscul de cancer colorectal

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.