Ce se întâmplă dacă ai nevoie de ochelari de vedere dar nu îi porți
Înmormântare fără preot și interzicerea priveghiului acasă, două dintre reglementările noii legi a serviciilor funerare
Noua lege funerară aduce schimbări majore față de cum știau oamenii. Înmormântările se pot face fără preot, iar priveghiul nu va mai fi ținut acasă. Acestea sunt doar două dintre modificările aduse.
Pe de altă parte, românii pot avea parte de o înmormântare civilă sau laică și mai ales, pot anunța din timpul vieții dacă vor fi incinerați sau înhumați.
„Înmormântarea poate fi religioasă sau laică, precedată sau nu de incinerare. Locul şi modalitatea înmormântării vor fi conforme voinţei exprimate în timpul vieţii de persoana decedată, fără nici o modificare a ultimei voinţe a acesteia”, se arată în art.16 al Legii 102/2014, privind cimitirele, crematoriile umane si serviciile funerare din România.
Un alt aspect al legii este cel legat de morminte. Astfel, dacă un loc de veci este lăsat în paragină timp de doi ani, administrația are dreptul de a confisca locul, potrivit dreptul-omului.org.
Noile reglemăntări ale Uniunii Europene mai precizează că familia trebuie să aștepte o oră înainte de a duce persoana decedată la casa mortuară. business-forum.ro
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.