Consumul de pește de trei ori pe săptămână reduce riscul de cancer colorectal
Veşti bune pentru tăticii care intră în concediu pentru naşterea copilului
Taţii ar putea beneficia de un concediu prelungit pentru naşterea copilului. Totul face parte dintr-un proiect de lege ce urmează să fie dezbătut în Parlament.
Mai mulţi senatori propun ca perioada concediului de care beneficiază tăticii când li se naşte un copil să crească de la cinci la zece zile. Totul se va întâmpla în primele două luni de la naşterea copilului. Iniţiatorii proiectului de lege spun că astfel tăticii ar avea mai mult timp pentru a depune toate actele administrative odată cu naşterea bebeluşului. Cei 11 senatori PNL şi un senator independent susţin că astfel de proceduri pot ajunge până la două luni şi pot aduce pagube materiale părinţilor.
Acest concediu paternal se ia la cerere. Proiectul urmează să fie dezbătut şi votat în Parlament.
Indemnizaţia pentru concediul paternal se plăteşte din fondul angajatorului şi reprezintă salariul pentru perioada respectivă.
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat joi, la România TV, că proiectul de lege prin care va fi eliminat plafonul de 3.400 de lei până la care se acordă indemnizaţia de creştere a copilului va fi înaintat în toamnă Parlamentului.
Ministerul Muncii vrea să elimine plafonul de 3.400 de lei, valoarea maximă pe care o pot primi mamele aflate în concediul de maternitate. Prevederea este inclusă într-un proiect de lege ce va fi depus, în acest an, la Parlament.
„Lucrăm la un pachet integrat pentru suportul acordat familiilor şi copiilor. Acest pachet se va regăsi într-un proiect de lege pe care îl vom înainta Parlamentului în toamnă şi sperăm, ca prin adoptarea acestei legi să eliminăm plafonul de 3.400 de lei care in prezent funcţionează pe perioada acordării indemnizatiei pentru cresterea copilului, începând cu ianuarie 2016. Aceasta este una dintre măsuri, eliminarea plafonului maxim de 3.400 de lei. De asemenea vrem ca, pe perioada concediului de maternitate de 18 săptămâni, indemnizaţia să fie egală cu media salariilor avute de mămică în ultimele 12 luni", a anunţat Rovana Plumb, la România TV.
Ministerul Muncii a lansat, pe 22 mai, în dezbatere publică, un proiect de hotărâre de Guvern pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă nr. 111/2010.
Conform propunerii elaborate de Ministerul Muncii, „în situația persoanelor care realizează venituri din mai multe activități, concediul și indemnizația pentru creșterea copilului se acordă pe baza documentelor doveditoare privind suspendarea a cel putin uneia dintre activități".
Proiectul stabileşte totodată că persoanele care vor să beneficieze de concediu şi indemnizaţie nu pot avea venituri mai mari de 3.000 de lei anual. Sursa: romaniatv.net
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.