O nouă finanțare obținută de Consiliul Județean pentru microbuze școlare hibrid

O nouă finanțare obținută de Consiliul Județean pentru microbuze școlare hibrid

Proiectul Consiliului Județean Botoșani de achiziționare a 18 microbuze școlare hibrid a fost aprobat la finanțare de către Administrația Fondului de Mediu. Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, și președintele Administrației Fondului de Mediu, Laurențiu Nicolăescu, au semnat contractul de finanțare, urmând ca în cel mai scurt timp să fie demarată procedura de achiziție a microbuzelor școlare hibrid.

„Consiliul Județean Botoșani se numără printre cele 25 de unități administrativ-teritoriale care au obținut finanțare din Fondul de Mediu. Echipa de proiect de la Consiliul Județean Botoșani, coordonată de domnul administrator public Cristian Nistor, a depus o cerere de finanțare foarte bună, apreciată de evaluatori. Acest proiect este binevenit pentru școlile din județ, pentru că va aduce o îmbunătățire substanțială condițiilor de transport pentru elevii din mediul rural și va asigura accesul la școală a copiilor din zonele defavorizate. Mă bucur că vom putea oferi unui număr semnificativ de elevi un mijloc de transport sigur, confortabil și ecologic”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Cele 18 microbuze vor ajunge la Școala Specială „Sfântul Stelian” Botoșani și Școala Specială „Ion Pillat” Dorohoi, precum și la 16 școli din: Darabani, Săveni, Bălușeni, Cordăreni, Corlăteni, Curtești, Frumușica, Hudești, Ibănești, Manoleasa, Mileanca, Mitoc, Românești, Suharău, Șendriceni și Vlăsinești. Aceste microbuze se adaugă celor 26 electrice achiziționate de Consiliul Județean Botoșani prin PNRR și pentru care s-a semnat deja contractul de furnizare, precum și celor trei microbuze primite la începutul anului școlar, de la Ministerul Dezvoltării, de școlile din Coțușca, Dângeni și Havârna. 

„Cu toții suntem conștienți că niciun efort nu este prea mare pentru copiii noștri, pentru educația lor. Însă, pentru a avea acces la educație, mulți copii din mediul rural au nevoie de mijloace de transport care să-i aducă la școală, iar noi, la Consiliul Județean am valorificat toate oportunitățile pentru achiziționarea de microbuze școlare ecologice. Vom continua să fim în slujba cetățenilor județului și vom căuta să atragem și alte finanțări”, a declarat Cristian Nistor, administratorul public al județului Botoșani. 

Documentația tehnică pentru achiziția celor 18 microbuze școlare hibrid este aproape finalizată, licitația urmând a fi demarată în prima parte a lunii aprilie.

Stirea anterioara

De ce 1 aprilie este Ziua Păcălelilor? De unde a apărut obiceiul de a face farse în această zi

Stirea Urmatoare

Alertă de fraudă în numele ANAF. NU răspunde la aceste mesaje!

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.