Tutun de peste 63.000 de euro, confiscat la PTF Racovăț - FOTO
Ce conţin de fapt iaurturile cu fructe. Nu o să mai mănânci niciodată
Nu toate iaurturile cu fructe conţin neapărat şi fructe. O asociaţie non-profit americană a acuzat o companie de iaurturi cu fructe că aceasta foloseşte o insectă pentru obţinerea culorii din iaurt.
Unele companii de iaurturi folosesc carmin (E120), ce se obține din zdrobirea insectei femele Coccoidea, care dă culoarea roz din iaurt. Așadar, când cumpărați un iaurt cu fructe, care vreți să conțină fructe, ci nu insecte, aveți grijă să nu scrie la ingrediente carmin sau E 120.
Mai mult, aproape toate iaurturile cu fructe nu par a fi alegeri sănătoase când vine vorba de alimentația noastră, dar mai ales de alimentația copiilor. În compoziția iaurturilor se găsesc mai multe tipuri de amidon modificat, care se traduce pe etichetă prin: E 1410, E 1414, E 1404, E 1420. Acestea se obțin din tratarea amidonului cu agenți de oxidare, periodat de sodiu, dar și din plante modificate genetic.
Un alt ingredient de care ar trebui să ne ferim este E 331 sau citratul de sodiu, care împiedică fixarea calciului în oase și poate aduce tulburări cardiace sau spasme musculare. Cei care obișnuiesc să consume iaurturi cu fructe să se uite pe etichetă după aceste ingrediente periculoase.
Pe lângă conservanți, iaurturile cu fructe mai conțin și aditivi, dintre care mulți pot deveni nocivi dacă sunt consumați în mod regulat. Pectina E 440, un agent de îngroșare folosit în iaurtul cu fructe, este un tip de zahăr cu structură micromoleculară, care servește la prepararea marmeladelor, dulcețurilor sau jeleurilor, scrie clicksanatate.ro.
Un aditiv periculos este guma guar sau E 412, care nu sunt deloc recomandați pentru consumul frecvent. El poate provoca balonări, crampe, alergii, eczeme, greață. Mai mult, poate interfera cu absorbția altor grăsimi și determină scăderea colesterolului seric. Acest aditiv se găsește și în iaurtul cu fructe. Poate cel mai periculos aditiv din iaurtul cu fructe este carangenanul (E 407), care nu este recomandat deloc pentru uz frecvent. El împiedică asimilarea mineralelor și grăsimilor în organism, poate da alergii și poate avea efecte laxative. Dar, mai grav este că poate cauza ulcer sau cancer.
Iaurtul cu fructe poate fi o gustare foarte bună, însă nu la fel de eficientă ca atunci când se consumă iaurtul separat de fructe. Organismul asimilează mult mai rapid și mai ușor mineralele și vitaminele din fructele proaspete, iar iaurtul poate fi o sursă importantă de calciu dacă este consumat cu moderație, fără ca acesta să conțină chimicale dăunătoare. Sursa: realitatea.net
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.