Ce nu știu bărbații despre bărbierit

Ce nu știu bărbații despre bărbierit

Chiar daca va barbieriti de ani de zile si credeti ca poate fi rapid si usor, ati putea invata lucruri noi de la dermatologi si un barbier cu experienta despre ceea ce trebuie sa faceti pentru a obtine cele mai bune rezultate posibile.

Nu te grabi. Pregateste-ti pielea pentru ras. Incepe prin spalarea fetei cu produse speciale (sapun cu glicerina, de exemplu) care ajuta la inmuierea firelor de par, spune dermatologul Jeffrey Benabio. Sapunurile dure, pe de alta parte, nu sunt recomandate. Lasati sapunul pe fata timp de un minut inainte de clatire.

Apoi aplicati crema de ras sau gelul. (Benabio spune ca nu conteaza ce tip de produs folositi, dar puteti alege un produs recomandat „pentru piele sensibila", daca aveti nevoie.) Se asteapta timp de 2 pana la 3 minute. Aveti posibilitatea sa va aranjati parul sau sa va periati dintii in timpul acesta. "E un pas important, care inmoaie intr-adevar parul", spune Benabio. "Desi poate sa nu fie practic din punct de vedere al timpului pierdut, cu cat stai mai mult, cu atat e mai bine", adauga dermatologul Adam Penstein.

Nu va bazati pe degete pentru a intinde crema de ras pe fata. Cumparati o perie speciala. Intindeti mai bine crema si va fi mult mai usor sa va barbieriti. Cand vine vorba de aparate de ras, ambii dermatologi spun ca nu este neaparat nevoie de aparate de ras cu mai multe lame. O singura lama va functiona bine, desi Benabio favorizeaza un aparat de ras cu lama dubla. Cel mai important lucru este ca lama pe care o utilizati sa fie ascutita. Schimbati lama in fiecare saptamana.

Schimbarea lamelor este un alt motiv bun pentru a alege lame ieftine, mai degraba decat aparate cu mai multe lame de ras, care pot fi destul de costisitoare. Cu cat sunt mai scumpe cu atat e mai putin probabil sa le schimbati la fel de des. Un alt lucru important pentru barbierit este pastrarea pielii calde si umede. O modalitate foarte buna de a face acest lucru este sa te razi dupa ce ai facut dus. Aburul de la dus deschide porii si inmoaie parul. La frizerie, barbierii folosesc prosoape calde, hidratate pentru a pregati pielea si apoi din nou in timpul barbieritului pentru a mentine firele de par moi. Clatiti lama in apa calda de multe ori, de preferinta dupa fiecare ras si clatiti fata cu apa rece pentru a inchide porii atunci cand ati terminat. „Apa rece reduce inflamatia. Este ca si cum ai pune o compresa rece pe o rana", spune Penstein.

O alte recomandare este aceea de a te rade in directia cresterii firelor de par, daca esti predispus la pseudofolliculitis barbae, adica fire de par crescute sub piele. Desi se obtin rezultate mai bune invers, exista posibilitatea sa te ranesti. „Cu cat razi mai mult o suprafata, cu atat exista mai multe riscuri sa iti iriti pielea. Daca ai firul gros, este indicat sa te razi in directia cresterii firelor de par', spune Benabio. Ocazional, lasa pe altcineva sa te barbiereasca. Un barbierit profesionist in salon dureaza de la 12 la 25 de minute. Tot ce faci este sa stai pe scaun si sa te relaxezi. Barbatii cu acnee trebuie sa aiba o grija deosebita pentru ca iritarea pielii cauzata de barbierit poate face ca acneea sa arate mai rau. In acest caz se recomanda aparatele electrice sau aparatele de ras de unica folosinta.

Stirea anterioara

Americanu' din „La Bloc” a ajuns șofer de taxi

Stirea Urmatoare

Incidente electorale în județul Botoșani. Persoane sancționate pentru fotografierea buletinului de vot, comercializare alcool și scandal

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.