La ce trebuie să fim atenți când cumpărăm îngheţată

La ce trebuie să fim atenți când cumpărăm îngheţată

Îngheţata este desertul copilăriei, dar probabil la maturitate ajungi să te bucuri din plin de acest dulce parfumat şi răcoros al verii. Şi asta pentru că nu te mai cicălesc părinţii, avertizându-te de o eventuală durere în gât. Cu toate acestea, este bine să o consumi cu măsură, dacă ţii la siluetă.

Îngheţata, preparată din ingrediente naturale, este bogată în vitaminele C şi D, implicate în buna funcţionare a sistemului imunitar, şi în triptofan, care ajută organismul să asimileze vitamina B3, necesară pentru funcţionarea optimă a sistemului nervos.

Nutriţioniştii spun că îngheţata funcţionează ca un calmant pentru sistemul nervos, înlăturând stresul, datorită conţinutului bogat în calciu şi magneziu. Asemenea ciocolatei, desertul răcoritor şi dulce creşte nivelul serotoninei, un neurotransmiţător care dă o stare de bine. Aşadar, dacă nu ai probleme cu greutatea, bucură-te o dată pe zi de gustul acestui desert.

Te energizează
Fie că este din fruncte sau simplă, din lapte, îngheţata îţi poate da energie. Spre exemplu, cea la cornet, cu aromă de vanilie şi topping de ciocolată poate avea până la 300 kcal/100 g. Având în vedere că asocierea dintre lapte şi zahăr face acest produs să se absoarbă mai lent, vei simţi saţietate şi un plus de energie mai mult timp. Recomandat este să foloseşti această energie în diverse activităţi fizice.

Sortimentele cu mulţi aditivi, de evitat
În ciuda gustului plăcut şi a texturii pufoase, îngheţata din comerţ poate conţine aditivi periculoşi. Unii înlocuiesc ouăle, fructele sau chiar şi laptele. În esenţă, plătim pentru un amestesc de chimicale, cum sunt: dietil glicol, piperonal, etil acetat, benzil acetat şi alţii. Prin urmare, data viitoare când eşti ispitit de o îngheţată de căpşuni, uită-te cu atenţie pe etichetă. Cu cât lista ingredientelor este mai mică, cu atât mai bine.

Conţine grăsimi nesănătoase
O îngheţată de 100 g conţine aproximativ 40 g de grăsimi saturate. Consumată cu regularitate şi în cantităţi mai mari de 2 pe zi, îngheţata creşte considerabil nivelul de colesterol din sânge. Iar asta duce la încetinirea circulaţiei sangvine şi la creşterea riscului de atac vascular cerebral.

Iată cum faci o îngheţată delicioasă la tine acasă!
Multe persoane se feresc să facă îngheţată acasă, pentru că se tem că nu le va ieşi textura. Ei bine, urmează aceşti paşi ca să obţii cea mai delicioasă îngheţată de vanilie de care se va bucura toată familia.

Ingrediente:
250 ml lapte 3,5 % grăsime
4 gălbenuşuri
150 g zahăr
1 păstaie de vanilie
250 ml smântână pentru frişcă
4-5 cornete de îngheţată

Pune laptele la fiert împreună cu seminţele păstăii de vanilie. Freacă gălbenuşurile cu zahărul până ce obţii o cremă, apoi adaug-o în lapte şi amestecă. Fierbe crema la bain-marie, amestecând continuu, până când se îngroaşă. După ce se răceşte, pune-o în frigider. Între timp, bate frişca spumă. Scoate crema din frigider şi adaugă în ea frişca bătută.

Toarnă compoziţia într-un bol şi ţine-l la congelator 2 ore. Ca să nu se formeze cristale de gheaţă, trebuie să amesteci îngheţata la fiecare 30 de minute, până când îngheaţă de tot. Serveşte-o ca atare sau foloseşte cornet de îngheţată.

Stirea anterioara

Tragedie în județul Botoșani! Un bărbat a murit după ce a fost strivit de un copac

Stirea Urmatoare

Acțiune a polițiștilor de siguranță școlară - 34 de elevi lipseau de la cursuri

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.