Orezul reîncălzit poate provoca intoxicații alimentare dacă nu este urmat acest pas simplu
Consumarea orezului reincalzit poate provoca intoxicatie alimentara, avertizeaza Serviciul National de Sanatate (NHS) din Marea Britanie.
Orezul crud contine, de obicei, spori de Bacillus cereus, o bacterie care poate provoca intoxicatii alimentare. Sporii pot supravietui si procesului de gatire, conform descopera.ro, care citeaza Business Insider.
Daca orezul este lasat la temperatura camerei dupa ce este fiert, sporii se pot transforma in bacterii care se pot multiplica si pot produce toxinele care cauzeaza starile de voma si diareea.
Cu cat orezul gatit este lasat mai mult la temperatura camerei cu atat bacteriile vor face orezul sa fie necomestibil.
in primul rand, orezul trebuie servit imediat dupa ce a fost gatit, iar resturile ar trebui racite rapid si puse in frigider. Durata recomandata de NHS este de o ora. Orezul poate fi pastrat in frigider, dar nu mai mult de o zi inainte de a fi consumat.
Atunci cand este reincalzit, orezul trebuie adus la o temperatura mare pentru distrugerea bacteriilor.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.