Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Vlad Sibechi și Vlad Mușat

Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Vlad Sibechi și Vlad Mușat

Vineri, 20 mai 2022, la ora 11.00, Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, în parteneriat cu Liceul „Regina Maria” Dorohoi, organizează o nouă ediție a întâlnirilor Poeți în dialog. Invitații lunii mai sunt poeții Vlad Sibechi (Suceava) și Vlad Mușat (Ploiești). Evenimentul va avea loc în incinta Liceului „Regina Maria” Dorohoi și va fi moderat de Lucia Țurcanu.

VLAD SIBECHI (n. 1986, com. Boroaia, jud. Suceava), absolvent al Facultății de Litere de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, este membru al Cenaclului de literatură și artă tânără „Zidul de hârtie” (fondat în 2008 la Suceava). A debutat în 2008 în „Crai nou”, publicând ulterior în revistele „NordLitera”, „Bucovina literară”, „Vatra”, „Ramuri”, „O mie de semne” (online) ș.a. Este laureat al Marelui Premiu „Nicolae Labiș” și al Premiului revistei „Convorbiri literare”, acordate în cadrul Festivalului Național de Poezie „Nicolae Labiș” (2010).
În 2019, a câștigat Premiul „Regele dimineții” la cea de-a VI-a ediție a Concursului de debut „Alexandru Mușina”, publicând, ca urmare, cartea Meditațiile bătrânului despre libertate (Editura Tracus Arte, București, 2019), nominalizat la Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM (2020). Pentru acest volum, a obținut Premiul USR – Filiala Iași (2020) și Premiul pentru Debut al revistei „Convorbiri literare” (2020).
Vlad Sibechi participă activ la întâlnirile organizate de Casa de Poezie Light of ink din Suceava (coordonator: Gheorghe Cîrstian).

VLAD MUȘAT  (n. 29.09.1988, or. Băicoi, jud. Prahova) a publicat poezie în revistele: „Familia”, „Meridianul Cultural Românesc”, „Sintagme Literare”, „Literadura”, „Qpoem” (online), „Discobolul”, „Banchetul”, „Scriptor”, „O mie de semne” (online), „New York Time Magazin”, „Noise Poetry” (online), „Timpul” (Republica Moldova), „Axis Libri”, „Steaua”. Este câștigător al Festivalului Național de Poezie „Costache Conachi”, ediția a XXVII-a (Tecuci, 2019); a participat la Festivalul „Poezia în Cetate” (Oradea, 2019), Institutul Blecher (ediția 202) și la Festivalul „Augustin Doinaș” (SAD – 2020). 
În anul 2020, Vlad Mușat a debutat editorial cu volumul de poezie La inaugurarea cimitirului de elefanți (Editura Junimea, Iași), iar în 2022 a publicat al doilea volum de poezie, O lume-ntreagă în picioarele goale (Editura Junimea, Iași). A mai publicat proză scurtă, în revista online O mie de semne, și flash fiction, în revista online LiterNet (la rubrica Ficțiuni Reale). Figurează în antologiile Almanah Sintagme Literare 2018 și DECLARAȚIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE – Cenaclul UBB în pandemie (2021).

Vlad Mușat este câștigătorul Premiului Opera Prima, acordat în cadrul Festivalului Internațional de Literatură „Tudor Arghezi” (Târgu Jiu, 2021).

Începând cu 2019, la întâlnirile Poeți în dialog de la Memorialul Ipotești au participat: Cosmin Perța  și Ioan Es. Pop; Liviu Antonesei și Radu Andriescu; Nicolae Sava și Radu Florescu; Nicolae Panaite; Magda Cârneci și Simona Popescu; Ioan Radu Văcărescu și Rita Chirian; Mina Decu și Florin Partene; Gellu Dorian și Grigore Chiper; Svetlana Cârstean și Andrei Gamarț; Doina Ioanid și Șerban Axinte; Nichita Danilov și Emilian Galaicu-Păun; Andrei Doboș; Andra Rotaru și Cătălina Matei; Teodor Dună și Dan Coman; Stelorian Moroșanu și Dan Sociu; Luminița Amarie și Manon Pițu; Răzvan Țupa și Paul Vinicius; Lucian Vasiliu și Robert Șerban; Aurel Pantea și Ioan Moldovan; Liviu Ioan Stoiciu și Adrian Alui Gheorghe; Ioan Pintea și Paul Aretzu; Diana Geacăr și Oana Cătălina Ninu; Daniel Corbu și Ion Munteanu; Claudiu Komartin; Andrei Dósa și Alexandru Vakulovski; Ion Pop și Adrian Popescu; Doru Mareș și Crista Bilciu; Livia Roșca și Iulian Tănase; Romulus Bucur și Alexandru Cosmescu; Matei Vișniec și Anca Mizumschi; Nicolae Coande și Vasile Baghiu; Dinu Flămând și Andrei Novac; Cassian Maria Spiridon și Vasile Tudor. Cu ocazia acestor întâlniri sau a altor activități, la lecturi și discuții au mai participat: Ana Blandiana, Nora Iuga, Ion Mureșan, Alexandru Ovidiu Vintilă, Mihaela Pădurariu, Constantin Severin, Giuseppe Masavo și poeții botoșăneni: Dumitru Necșanu, Cristina Șoptelea, Nicolae Corlat, George Luca, Gabriel Alexe, Vasile Iftime, Petruț Pârvescu, Florentina Toniță, Nina Viciriuc, Lucia Olaru Nenati, Vlăduț Scutelnicu.

Stirea anterioara

Salariul minim, majorat cu 200 de lei neimpozabili. Măsura se aplică doar angajaților din mediul privat

Stirea Urmatoare

ISU Botoșani: Curățați coşul de fum: pericol de incendiu

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.