Dezvoltarea capacităţii învăţământului pre-școlar în context european

Dezvoltarea capacităţii învăţământului pre-școlar în context european

Inspectoratul Școlar Judeţean Botoșani derulează, timp de doi ani, proiectul „Developing the Capacity of Pre-School Education”, nr. 2016-1-TR01-KA201-034856, din cadrul Programului ERASMUS+, Acţiunea cheie 2 – proiecte de parteneriat strategic în domeniul școlar, în colaborare cu instituţii educaţionale din Turcia, Bulgaria și Slovacia. La nivel local, proiectul se derulează în parteneriat cu Grădiniţa cu Program Prelungit “Ștefan cel Mare și Sfânt” din Dorohoi și cu Asociaţia Parentis din Dorohoi.

Scopul acestui proiect este crearea unui suport educaţional pentru educația preșcolară cu privire la modalitatea de educare a copiilor și adaptarea părinților la sistemul educațional european.

Un aspect important vizat de acest proiect se referă la informarea părinților în legătură cu importanța învățământului preșcolar, crearea de modele cu privire la acest subiect, compararea și aplicarea lor.

În perioada 08-14 octombrie 2017, se desfășoară la Botoșani cea de a treia reuniune transnaţională de proiect, la care participă 20 de reprezentanţi ai organizaţiilor partenere din Turcia (coordonator de proiect la nivel european), din Bulgaria și din Slovacia.

Temele ce vor fi dezbătute în cadrul reuniunii transnaţionale de proiect sunt următoarele:
Activităţi educaţionale și job shadowing;
Rezultate obţinute în cadrul proiectului. Modalităţi de diseminare și de valorizare;
Expoziţie cu imagini din timpul activităţilor derulate în cadrul proiectului;
Activitate pe platforma electronică a proiectului;
Cooperarea dintre unităţile de învăţământ preșcolar și autoritățile locale și judeţene;
Formarea iniţială și continuă a cadrelor didactice din învăţământul preșcolar;
Educaţia părinţilor în învăţământul preșcolar;
Abordarea comună a părinţilor, în context european, în învăţământul preșcolar;
Metoda proiectelor tematice;
Alternativa pedagogică Jena în contextul educaţional botoșănean;
Activităţile extrașcolare în învăţământul preșcolar;
Grădiniţa de vară.

Acest proiect va genera efecte pozitive și de lungă durată pentru organizațiile participante și va duce la dezvoltarea, transferul și implementarea practicilor inovative la nivel organizațional, local, regional, național și european.

Stirea anterioara

„Boala mâinilor murdare” face ravagii în județul Botoșani: 11 cazuri depistate în comuna Dimăcheni

Stirea Urmatoare

Locuri de muncă vacante și programe de formare pentru care se organizează înscrieri în săptămâna 18-22 noiembrie la Botoșani

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Stiri similare din None