Cititorul de proximitate – Reduce costurile de securitate și optimizează managementul fluxului de personal

Cititorul de proximitate – Reduce costurile de securitate și optimizează managementul fluxului de personal

Pentru un management eficient și un control avansat asupra accesului, cititoarele de carduri de proximitate reprezintă o soluție sigură și la îndemână pentru business-ul dumneavoastră.
 
Ce este un cititor de proximitate?

Un cititor de carduri de proximitate este un dispozitiv de control al accesului sau al prezenței, care ajută la validarea identității persoanei, pentru a permite accesul în zonă sau pentru a înregistra ora sosirii. Pentru a putea intra cu un cititor de carduri de proximitate, utilizatorul trebuie să aibă asupra sa un card de proximitate autorizat.

Cardurile de proximitate și cititoarele folosesc RFID (identificare prin radiofrecvență) pentru a comunica fără fir, cu datele de autorizare codificate pe carduri. Cardurile de proximitate sunt carduri contactless ce nu necesită introducerea în interiorul unui dispozitiv pentru ca acesta să poată citi informațiile. Un astfel de card poate fi citit de un dispozitiv chiar dacă este ținut în poșetă sau portofel. Acestea au o bobină de antenă metalică în interior care păstrează informații codificate.

Cititoarele de proximitate sunt o opțiune excelentă pentru securitatea clădirilor comerciale, deoarece pot fi programate pentru a satisface o mare varietate de nevoi. 

Descoperiți în următoarele rânduri ce tip de cititor vi se potrivește și cum acest sistem de control acces oferă posibilitatea reducerii (sau în anumite cazuri eliminării) personalului ocupat cu paza și asigură confortul managementului fluxului de personal în cadrul obiectivului.

Cum funcționează un cititor de proximitate?

Cititoarele de carduri de proximitate sunt proiectate astfel încât să transmită continuu un semnal de frecvență radio fixă de nivel scăzut, care furnizează energie cardului. Cititoarele de carduri de proximitate sunt proiectate pentru a citi bobina metalică a antenei de pe un card de la distanță. Acestea ar fi amplasate în puncte convenabile pentru ca angajații să-și înregistreze ora de sosire și de plecare.

Când cardul este plasat pe cititor, numărul unic de numere al cardului este transmis către panoul de control al accesului, care verifică dacă numărul se potrivește cu un număr aprobat în baza de date internă. Dacă numărul cardului este aprobat, dispozitivul emite un semnal sonor, iar ușa va fi descuiată.

Tipuri de cititoare de proximitate

Când instalați cititoare de carduri de proximitate, este important să știți care tip oferă cea mai bună securitate pentru spațiul dumneavoastră. În funcție de sursa de alimentare și de modul în care se conectează la sistemul de control al accesului, există patru tipuri comune de cititoare de carduri de proximitate:

1. Cititoare de proximitate cu fir — cel mai comun tip utilizat în spațiile comerciale, fiind compatibil cu aproape orice tip de sistem de control al accesului.

2. Cititoare de proximitate fără fir — sunt alimentate de la baterie pentru a elimina nevoia de a se conecta înapoi la un panou de control. Ele sunt implementate cel mai adesea în hoteluri și ansamble rezidențiale.

3. Cititoare de proximitate stand alone (autonome) — aceste cititoare de carduri descentralizate nu au nevoie să se conecteze înapoi la un panou central de control. Un bun exemplu ar fi un cititor cu cod și tag de la firma URMET, conceput pentru funcționare independentă, ce acceptă atât cartele, cât și carduri pentru deblocarea ușii. Accesul se realizeaza prin intermediul cardului, cartelei, pin-ului sau combinații ale acestora. 

4. Cititoare de proximitate conectate prin IP — acest tip mai avansat de cititor nu are o conexiune directă între cititor și controler. Conexiunea Ethernet le permite să fie complet integrate în sistemele IT pentru un sistem de securitate mai automatizat și mai flexibil.

Avantajele folosirii unui cititor de proximitate pentru controlul accesului

Cititoarele de proximitate sunt foarte comune în birourile și spațiile comerciale din întreaga lume, pentru că prezintă o serie de avantaje:

- în primul rând, sunt destul de simplu de implementat. Tehnologia cititorului de carduri de proximitate există de zeci de ani, iar oamenii sunt familiarizați cu metodele de folosire, așa că au nevoie de puțin timp pentru training în utilizarea acestora.
- pentru utilizarea regulată, această tehnologie asigură controlul accesului fără contact, asigurând menținerea unei bune igiene. În contextul pandemiei, această tehnologie se dovedește a fi foarte utilă în birouri, depozite și societăți rezidențiale.
- securitate mai mare: este foarte dificil să se creeze copii ale unui card de proximitate. Acest lucru asigură că soluțiile de control acces care utilizează această tehnologie oferă o siguranță mai mare.

În funcție de software-ul de control al accesului, sistemele de carduri de proximitate pot oferi companiilor activități de intrare urmăribile și analize de date pentru spațiul lor.

Dacă vă gândiți să instalați un sistem de control al accesului pentru cititorul de carduri de proximitate pentru compania dumneavoastră, consultați site-ul producătorului URMET, și programați o întâlnire pentru suport și consiliere cu un expert în securitate.

Stirea anterioara

Amenzi pentru cei care stau la curte. Ce trebuie să respecte, ca să nu riște sancțiuni din partea Gărzii de Mediu

Stirea Urmatoare

Horoscopul săptămânii 23 - 29 decembrie: Gemenii sunt creativi, pentru Pesti se deschide un nou capitol financiar

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.