Cum se prepară friptura corect, de fapt. Trucuri geniale potrivite pentru masa de Paște

Cum se prepară friptura corect, de fapt. Trucuri geniale potrivite pentru masa de Paște

Carnea pare intimidantă pentru cei pasionați de bucătărie. Se prepară în fel și chip, regulile diferă de la un tip de carne la altul. Novicii se leapădă de ea înainte de a începe rețeta, alegând în locul ei poate ciuperci sau soia, similare cărnii din punct de vedere nutrițional. Temperaturi, sortimente, timpi, tehnici și condimente. Sunt mulți factori care trebuie luați în calcul atunci când vrem să gătim chiar și o simplă friptură. Ai mai jos câteva trucuri care îți vor face munca de Paște din bucătărie mai ușoară.

Trucuri pentru a prepara corect friptura de Paște
Din capul locului este important să știi că până și marii bucătari pot da greș uneori atunci când fac preparate din carne, așa că eșecurile sunt firești și pentru chefii din bucătăriile lor, de acasă. Un minut de neatenție sau o temperatură greșită și totul s-a dus de râpă. Carnea pentru friptură, în special cea de vită, trebuie lăsată la temperatura camerei preț de 30 sau 60 de minute înainte de a fi pusă în cuptor. Fibrele cărnii se vor relaxa, temperatura va fi constantă și se va pătrunde mult mai repede.

Un alt secret este să lași carnea mai puțin pe grătar, apoi să o transferi într-un vas pentru câteva minute. Ea va continua să se gătească la căldura reziduală. Altminteri, riști să fie prea uscată. De asemenea, mulți avem în obicei să înțepăm sau să crestăm carnea, cu gândul că se va pătrunde mai repede sau că sucul ei va inunda, poate, și celelalte elemente din tigaie, cum ar fi cartofii sau ardeii, dacă preparăm o mâncare cu de toate în aceeași cratiță. Eronat! Ea își va pierde astfel sucurile naturale, iar urmarea va fi o bucată de carne uscată și fadă, mai ales dacă este vorba de o pulpă de pui.

Nu întoarce carnea când nu e nevoie 
Trebuie să ții cont și să încingi bine grătarul sau tigaia înainte de a pune carnea, apoi să nu te grăbești să o întorci. Deși se face mai repede, fără dubii, decât o prăjitură, și carnea are nevoie de timpul ei. În plus, dacă o perpelești așa cum trebuie, ea nici nu se va lipi de tigaie. Ca un exemplu, la fel stă situația și în cazul clătitelor. Când sunt gata pe o parte, se desprind singure de tigaie și pot fi întoarse ușor.

Stirea anterioara

Ce analize poți face pentru a vedea dacă ai ficatul sănătos

Stirea Urmatoare

Tutun de peste 63.000 de euro, confiscat la PTF Racovăț - FOTO

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.