Ora la care e cel mai bine să bei cafeaua
Organismul poate deveni imun la cafeaua de dimineață
De-abia dupa aceea intervine nevoia de cafeina, care are rolul de a stimula productia de cortizol in organism in momentul in care ea, in mod natural, scade, spune neurocercetatorul Steven Miller.
El argumenteaza ca daca bem cafea atunci cand nivelul cortizolului este deja crescut, organismul tinde sa dezvolte rezistenta la cafeina respectiva. Mai precis, pentru a-si face efectul, vom simti nevoia sa bem o cafea mai tare sau sa crestem cantitatea de cafea. „Unul dintre principiile-cheie ale farmacologiei este utilizarea medicamentelor la momentul oportun al zilei, cand organismul il poate procesa optim.
Altfel, putem dezvolta rezistenta la tratamentul respectiv si vom avea nevoie de doze mai mari“, subliniaza neurocercetatorul. „Pe langa varful nivelului de cortizol dintre orele 8.00 si 9.00 dimineata, mai exista inca doua astfel de momente ale zilei: intre pranz si ora 13.00 si intre 17.30 si 18.30“, completeaza specialistul.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.