Grupul Scolar Săveni : 8 elevi vor experimenta o zi de detenţie în Penitenciarul Botosani

Grupul Scolar Săveni : 8 elevi vor experimenta o zi de detenţie în Penitenciarul Botosani

Astăzi, 03 mai, în cadrul proiectului „Creşterea şanselor de incluziune socială a persoanelor aflate în detenţie prin o mai bună educaţie, informarea societăţii şi îmbunătăţirea activităţilor în penitenciar”, la sediul Penitenciarului Botoşani, va avea loc faza a II-a a programului care constă în experimentarea unei zile în detenţie pentru 8 liceeni de la Grupul Şcolar „Dr. Mihai Ciucă” Săveni.

Tinerii vor fi implicaţi într-o experienţă simulată, în mediul penitenciar, care le permite să simtă ceea ce înseamnă a fi privat de libertate. Cunosc câte puţin din toate laturile vieţii în penitenciar din perspectiva unei persoane private de libertate. Această activitate se va desfăşura cu implicarea angajaţilor unităţii de detenţie pentru a se conferi veridicitate paşilor parcurşi de tinerii elevi.

Programul „O zi în penitenciar” se alătură altor activităţi prevăzute în Protocolul de colaborare încheiat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani şi se înscrie pe linia activităţilor de prevenţie primară a comportamentelor deviante în rândul tinerilor liceeni din judeţ.

Programul are aplicabilitate la nivel naţional, Grupul Şcolar „Dr. Mihai Ciucă” Săveni fiind al doilea liceu din Botoşani în care va fi implementat, după prima experienţă din luna mai 2010, cu Grupul Şcolar „Elie Radu” Botoşani. Atât tinerii liceeni, cât şi persoanele private de libertate din Penitenciarul Botoşani vor colabora în vederea diseminării informaţiilor privitoare la consecinţele faptelor antisociale şi importanţa deciziilor responsabile în conturarea viitorului adolescenţilor.

„Derularea programului oferă cadrul oferirii unei experienţe inovatoare, în cadrul conţinuturilor curriculare, pentru adolescenţii liceeni, adresându-se capacităţii de luare a deciziilor şi auto-responsabilizare. De asemenea, se asigură şi experienţe pedagogice constructive pentru persoanele private de libertate datorită faptului că devin figuri ce orientează comportamentele adecvate, investind în propria lor resocializare şi reabilitare. Faza a III-a a programului are drept obiective urmărirea impactului psihosocial al experienţei trăite în penitenciar şi consolidarea informaţiilor asimilate. Este o fază considerată fundamentală pentru succesul proiectului, constând în activităţi de diseminare a informaţiilor realizate la nivelul unităţii de învăţământ”, a declarat subinspector de penitenciare Beatrice Siminiuc, asistent social în cadrul Penitenciarului Botoşani.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Bonul fiscal nu mai e obligatoriu la tranzacțiile cu cardul. Legea a intrat în vigoare

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.