Două mașini, implicate într-un accident rutier violent. Au fost rănite patru persoane - FOTO
Mihaela Huncă prezentă astăzi la Cercul Pedagogic desfăşurat la Seminarul Dorohoi – VIDEO/FOTO
Cercul pedagogic nr. 1 al directorilor de licee din judeţul Botoşani, cuprinzând directorii de licee, colegii naţionale, palate şi cluburi ale copiilor din Botoşani, Dorohoi şi Şendriceni s-a desfăşurat astăzi, 22 noiembrie 2012, la Seminarul Teologic Liceal "Sf. Ioan Iacob" din Dorohoi.
Preşedinte al cercului este dl. prof. Ioan HUŢANU, director al Colegiului Economic "Octav Onicescu" din Botoşani. Am avut bucuria de a-i avea ca oaspeţi pe doamna prof. drd. Mihaela HUNCĂ, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, doamna prof. Marilena MARDARE- inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, domnul ing. Dorin ALEXANDRESCU- primar al municipiului Dorohoi, domnul prof. Ionuţ ANISIE, Inspector de specialitate pentru Implementarea descentralizării instituţionale.
Teme prezentate:
- "Educaţia centrată pe valori"- pr. prof. Apetrei Ionuţ-Ştefan;
- "Şcoala, comunitatea socială şi Biserica- factori educaţionali; de la învăţământul pentru totţi la învăţământul pentru fiecare"- pr. prof. Muha Constantin;
- "Organizarea activităţii de curriculum la Seminarul Teologic Dorohoi- realizări şi perspective"- pr. prof. Muha Constantin.
Doamna prof. drd. Mihaela HUNCĂ, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani şi-a exprimat bucuria de a fi între colegii din zona Dorohoiului, afirmând încă odată afecţiunea deosebită pentru această zonă a Dorohoiului.
Domnul ing. Dorin ALEXANDRESCU- primar al municipiului Dorohoi a reiterat faptul că a fost şi este alături de profesorii şi elevii din arealul Dorohoiului în tot ce ţine de raporturile cu domnia sa ca om , ca primar şi reprezentant al Primăriei Dorohoi.
Domnul prof. Ionuţ ANISIE, Inspector de specialitate pentru Implementarea descentralizării instituţionale, a adresat urări de bine şi pace sufletească şi echilibru în tot ceea ce se întreprinde.
Doamna prof. Marilena MARDARE- inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani a conchis că tema discuţiilor, plecând de la cele prezentate în referate este de mare importanţă. "Din păcate, a spus dumneaei, nu găsim nicăieri cuantificată şi înregistrată o problematică a învăţământului şi a societăţii contemporane. De multe ori când ne reportăm la educaţia morală, nu facem decât imputări- că tinerii strică, distrug etc. De fapt problema e cum îi putem determina pe aceşti tineri, ca atunci când vor ieşi de pe băncile şcolii să se comporte realist şi responsabil în societate, să fie conştienţi de faptul că totul se plăteşte. Educaţia estetică este deasemenea importantă în relaţia cu cea morală. Ceea ce este frumos este şi bun". Deasemena domnia sa a atras atenţia asupra noţiunii şi a sentimentului de patriotism, considerat desuet dar care suferă enorm în democraţie." Toate popoarele cu care s-au derulat proiecte educaţionale, au ideea de patriotism pe primul plan- ceea ce trebuie să se întâmple şi la noi"- a mai spus domnia sa.
În urma prezentării referatelor, domnul Ioan HUŢANU a subliniat modul realist de realizare a materialelor ca şi atmosfera plăcută în care s-a petrecut şedinţa de lucru, modul de primire şi activitatea constantă a colectivului de profesori de la Seminarul dorohoian. Aceleaşi gânduri le-a exprimat şi domnul prof. Constantin Liviu Balan- directorul Liceului tehnologic "Dimitrie Negreanu" din municipiul Botoşani.
În final, după vizitarea şcolii şi prezentarea unui scurt program artistic de către elevii Seminarului de la cele două profile, şedinţa s-a încheiat cu o agapă, în cadrul căreia s-au purtat discuţii referitoare la activităţile desfăşurate, s-au făcut planuri de viitor, comunicări de interes comun şi s-au trasat contururi pentru viitoare colaborări fructuoase între liceele din judeţ.
"Din punct de vedere al organizării şi desfăşurării, acţiunea a reprezentat un succes, datorită implicării întregului corp profesoral, personalului didactic auxiliar şi nedidactic, precum şi a elevilor, toate contribuind la consolidarea imaginii şcolii teologice dorohoiene, şcoală de tradiţie şi prestigiu în spectrul insituţiilor de învăţământ şi cultură din ţinutul Botoşanilor"- a declarat pr. prof. Muha Constantin
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.