Ministrul Educației: Precizări privind Evaluarea Națională și Bacalaureatul

Ministrul Educației: Precizări privind Evaluarea Națională și Bacalaureatul

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a declarat marţi că a semmnat ordinul referitor la programa pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat şi că acestea se vor susţine pe baza materiei predate în primul semestru al anului şcolar.

Anisie a mai afirmat că, în funcţie de momentul în care este ridicată starea de urgenţă, examenele ar putea fi susţinut în luna iulie, potrivit News.ro.

„În scenariul în care vom reveni la cursuri în momentul în care situaţia de urgenţă încetează, am putea susţine examenele în luna iulie. În cazul în care se prelungeşte starea de urgenţă, atunci vom lua o altă măsură în aşa fel încât elevii şi studenţii să îşi poată încheia anul şcolar cu bine”, a declarat Anisie la Antena 3.

Ea a anunţat că a semnat şi Ordinul de ministru cu privire la programele pentru examene şi va fi publicat în Monitorul Oficial.

„Programele pentru evaluare naţională şi examenul de bacalaureat prevăd materia studiată până la momentul începutul semestrului al doilea. Aşa cum am precizat în măsurile pe care le-am luat în cadrul Ministerului Educaţiei, prin consultare cu partenerii noştri educaţionali, conţinuturile pentru examenele naţionale vor fi acelea studiate până la începutul semestrului al doilea. Iar în cazul în care vom reveni la cursuri cât mai repede, tezele pe care elevii trebuie să le susţină vor conţine numai subiecte din materia studiată până pe 11 martie, atunci când au fost închise şcolile”, a adăugat ministrul.

Ea a exclus din nou posibilitatea îngheţării anului şcolar, argumentând că nicăieri nu s-a luat măsura îngheţării anului şcolar, ci s-au găsit soluţii, în aşa fel încât materia să fie transferată către anul şcolar următor sau alte soluţii în funcţie de momentul la care elevii vor reveni la cursuri.

„În momentul în care Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă ne spune că putem reveni în siguranţă şi că nu este pusă în pericol sănătatea copiilor şi a cadrelor didactice, atunci vom spune care este cel mai potrivit lucru pe care trebuie să îl adoptăm”, a conchis Anisie.

Sursa: News.ro

Stirea anterioara

Cum se ia paracetamolul, reacții adverse, cine să îl evite

Stirea Urmatoare

Lansare de carte – Cătălin Mihai Alexa, „Jurnalul unui călător”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.