Cafeneaua cu pisici, deschisă de doi veterinari în Botoșani: Cele 10 camere cu peste 100 de „mâțe” salvate au devenit atracția orașului

Cafeneaua cu pisici, deschisă de doi veterinari în Botoșani: Cele 10 camere cu peste 100 de „mâțe” salvate au devenit atracția orașului

Doi medici veterinari din Botoşani au avut ideea perfectă pentru a îmbina utilul cu plăcutul: au deschis prima cafenea a pisicilor din oraşul lor. Graţie reţelelor sociale, localul "La mâțe" a devenit repede unul dintre principalele puncte de atracţie ale oraşului. Cafeneaua găzduieşte peste 100 de pisici salvate din situaţii extreme, iar administratorii au în plan să organizeze mai multe evenimente care să înveţe oamenii să îşi îngrijească animalele.

„Ideea a venit în primul rând pentru a avea mai multă interacţiune cu omul, a avea o mângâiere, pentru că noi nu am avea timpul necesar şi nici în adăpost nu aveam, nici îngrijitorii şi nici noi să le dăm o mângâiere, nu puteam să împărţim timpul.”, povestește medicul veterinar Bejenariu Daniel, cel care a venit cu ideea.

„La mâțe" a devenit rapid una dintre cafenelele preferate ale botoşănenilor. Oamenii care trec pragul localului spun că joaca cu pisicile este o adevărată formă de terapie.

„E prima dată când vin, am văzut doar pe Facebook, pe Instagram. Toată lumea care a venit a pozat şi a filmat pentru că aici e ceva inedit la Botoşani şi mai ales pentru iubitorii de animale e un loc perfect.”, spune una dintre cliente.

„Am văzut şi eu pe Facebook când a fost deschiderea şi într-adevăr este un loc foarte plăcut, mai ales că îmi plac animalele. Am şi pisică şi câine acasă şi într-adevăr am intrat înăuntru, am interacţionat cu ele şi vin la mângâiat, chiar sunt foarte plăcute şi săracele abia aşteaptă să fie mângâiate.”, povestește o altă clientă.

Locaţia cu 10 încăperi reprezintă un adevărat sanctuar pentru peste 100 de pisici salvate din situaţii dramatice.

„El este Thor, este o pisică salvată de acum şase sau şapte ani. A fost prinsă într-o capcană pentru animale salbatice şi i-au fost amputate două picioare şi de atunci a rămas în grija noastră. Din păcate, animalele cu handicap se adoptă foarte, foarte greu.”, a arătat medicul veterinar Bratu Dănuț, la Antena 3 CNN.

Cafeneaua reprezintă mai mult decât o afacere. Administratorii spun că vor folosi spaţiul şi pentru a organiza evenimente educative care să îi înveţe pe oameni cum să îngrijească şi să protejeze animalele. De asemenea, vizitatorii care se ataşează în mod deosebit de o pisică o pot adopta.

Stirea anterioara

TikTok a fost interzis oficial în Statele Unite ale Americii. Rețeaua chineză ar urma să se închidă brusc, de duminică

Stirea Urmatoare

30 de evenimente, 100 de invitați și 2500 de participanți la cea mai amplă ediție a Zilelor Eminescu de până acum

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.