Oferă-te voluntar! Schimbă ceva!

Oferă-te voluntar! Schimbă ceva!

Seminarul „2011- Anul European al Voluntariatului” s-a desfăşurat la Darabani cu scopul implicării active a serviciilor voluntare din judeţul Botoşani pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă ce se pot produce la nivelul judeţului.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al judeţului Botoşani a avut ca scop principal, pentru organizarea acestui seminar, intensificarea acţiunilor de promovare şi evidenţiere a voluntariatului pe timpul gestionării situaţiilor de urgenţă determinate de catastrofe şi calamităţi. De asemenea s-a avut în vedere generalizarea experienţei pozitive în activitatea de voluntariat în acest domeniu, rolul şi activităţile şefilor serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă în promovarea voluntariatului. Pe timpul acestei acţiuni s-au prezentat temele: „Anul Voluntariatului”, „Rolul Şefului SVSU” şi „Istoric al voluntariatului în cadrul formaţiunilor civile de pompieri de pe teritoriul judeţului Botoşani”.

În anul  2010 serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă au participat în zonele de competenţă la un număr total de 540 acţiuni de intervenţie ( 235 incendii şi 305 acţiuni la inundaţii), astfel: 484 intervenţii în cooperare cu serviciile profesioniste şi 56 intervenţii cu forţe proprii.

 „În România, Anul European al Voluntariatului 2011, a fost lansat la data de 14 decembrie 2010. El este dedicat celor 100 de milioane de cetăţeni ai Uniunii Europene implicaţi în activităţi de voluntariat, aproximativ 4 milioane dintre ei fiind români, potrivit Barometrului European din mai 2010. Anul 2011 este un prilej propice de a aduce în atenţie activitatea de voluntariat în beneficiul comunităţii a personalului serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă. Recrutarea voluntarilor este procesul prin care SVSU atrage şi invită oamenii să se implice în activităţi de voluntariat în domeniul situaţiilor de urgenţă. Odată ce voluntarii au fost recrutaţi, selectaţi, orientaţi înspre sarcinile potrivite profilului lor şi eventual instruiţi, activitatea poate începe! Însă de la acest punct încolo începe sarcina continuă de monitorizare a activităţii voluntarilor, sarcină care aparţine coordonatorului de voluntari. Acesta trebuie să se asigure că implicarea voluntarilor în programul respectiv se desfăşoară normal, că obiectivele de lucru sunt atinse în timp util şi la parametrii de calitate optimi, că echipa este unită şi nu are conflicte interne.” a declarat Lt. Colonel Radu ŢIPIŞCĂ ofiţer în cadrul ISU Botoşani.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Bonul fiscal nu mai e obligatoriu la tranzacțiile cu cardul. Legea a intrat în vigoare

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.