Seceta a dublat numărul vulpilor. Autorităţile se tem de un posibil focar de rabie
Seceta din această vară a afectat şi animalele sălbatice. Este şi cazul vulpilor, al căror număr s-a dublat în ultimele luni şi a creat dezechilibre în fauna regiunii. Autorităţile se tem de izbucnirea unor focare de rabie greu de controlat. Boala se transmite şi la om.
Săptămâna trecută, avioanele utilitare au împrăştiat momeli speciale cu vaccin antirabic pentru vulpi deasupra pădurilor din zona de nord a Moldovei.
Vânătorii au primit şi ei misiunea de a urmări vulpile.
În vremuri secetoase, vulpile găsesc mai uşor de mâncare şi se înmulţesc peste măsură. Orice animal care intra in contact cu vulpile bolnave trebuie sacrificat.
Anul trecut, în nordul Moldovei au fost înregistrate 400 de cazuri de rabie. Boala infecţioasă se transmite la om prin muşcătură.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.