Bruce Willis, diagnosticat cu o afecțiune gravă a creierului. Actorul de 67 de ani renunță la actorie

Bruce Willis, diagnosticat cu o afecțiune gravă a creierului. Actorul de 67 de ani renunță la actorie

Bruce Willis, în vârstă de 67 de ani, a fost diagnosticat cu o boală gravă la nivelul creierului, numită afazie. Actorul este nevoit să retragă din lumina reflectoarelor.

Într-o postare pusă pe rețelele sociale, familia lui Bruce Willis a transmis: „Pentru susținătorii minunați ai lui Bruce, ca familie, am vrut să împărtășim cu voi faptul că Bruce se confruntă cu niște probleme de sănătate și că recent a fost diagnosticat cu afazie, care îi pune în dificultate abilitățile cognitive”.

Din această cauză, Bruce Willis este nevoit să se retragă din activitatea sa artistică, a mai precizat familia acestuia.

„Este o perioadă foarte grea pentru familia noastră și ne exprimăm aprecierea pentru dragostea, compasiunea și susținerea voastră. Vom trece prin această experiență ca o familie puternică și unită. Am vrut să-i includem și pe fani în această poveste fiindcă știm cât de mult înseamnă pentru voi și, de asemenea, cât de mult însemnați voi pentru el”, se mai arată în postarea de pe Instagram.

Ce este afazia, tulburarea de care suferă Bruce Willis
Afazia se dezvoltă ca rezultat al unei leziuni cerebrale. Originea unei asemenea leziuni este în mare parte o tulburare vasculară. O asemenea tulburare se mai numeşte şi atac, hemoragie cerebrală, infarct cerebral sau apoplexie.

Afazia constă în tulburări de limbaj ce pot implica probleme în înțelegerea sau exprimarea cuvintelor sau a echivalentelor nonverbale ale cuvintelor. Pacientul afazic nu mai este capabil să folosească limbajul ca simbol pentru obiecte sau pentru procesele gândirii. Există mai multe tipuri de afazie, în care diversele proprietăți ale limbajului pot fi mai mult sau mai puțin afectate.

Cea mai mare parte a persoanelor afazice nu pierd complet uzul vorbirii, unii pacienți nu au decât o ușoară nesiguranță în găsirea cuvântului adecvat, pe când alții – dimpotrivă – pierd în totalitate facultatea de a se exprima prin limbajul verbal, de a înțelege ceea ce li se vorbește, de a citi sau de a scrie, în timp ce alte funcții cognitive, cum ar fi memoria sau orientarea, nu sunt semnificativ alterate.

Simptomele afaziei
Simptomele variază de la ușoare la severe, în funcție de aria cerebrală afectată de leziune, precum și de gravitatea acesteia.

Simptomele care afectează comunicarea expresivă includ:
Vorbirea în propoziții scurte, incomplete sau pe care ceilalți nu le pot înțelege;
Folosirea unor cuvinte greșite sau fără sens;
Folosirea cuvintelor în ordinea greșită.
Simptomele care afectează comunicarea receptivă includ:

Dificultăți în a înțelege cuvintele celorlalți;
Incapacitatea de a înțelege cuvintele folosite cu sens figurat;
Dificultate în a înțelege persoanele care vorbesc rapid.
Cauzele afaziei

Afazia poate apărea ca urmare a:
Unui accident vascular;
Unei tumore cerebrale;
Unei infecții;
Apariției unei forme de demență (precum boala Alzheimer) sau Parkinson;
Unei boli degenerative;
Unei vătămări sau lovituri la cap.

Stirea anterioara

Bancnotele care nu se vor mai putea folosi din septembrie 2022. Scapă de ele dacă le ai acasă

Stirea Urmatoare

Profesorii mai pot depune până vineri „declarația de integritate” privind meditațiile. Legal, trebuie declarate și la Fisc

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.