Anunț pentru bărbații între 18 și 45 de ani! Ȋncep recrutările în Armata Română

Anunț pentru bărbații între 18 și 45 de ani! Ȋncep recrutările în Armata Română

Vești bune pentru românii care vor să se angajeze în Armată! Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că va scoate aceste posturi la concurs. Salariile sunt foarte bune! Despre ce poziții este vorba, mai exact?

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că recrutează candidați pentru ocuparea posturilor de soldați și gradați profesioniști.

Astfel, potrivit anunțului MApN, sunt scoase la concurs 1695 de posturi de soldat-gradat profesionist și 205 locuri pentru soldații/gradații profesioniști în activitate care doresc să devină subofițeri.

Iată câte locuri sunt disponibile în fiecare județ

Posturile sunt distribuite în felul următor:
Soldat/gradat profesionist – 1695 de locuri în 31 de județe și în București:
Alba – 6
Arad – 22
Argeș – 1
Bacău – 54
Botoșani – 21
Brașov – 79
Brăila – 12
București – 282
Buzău – 5
Călărași – 5
Cluj – 162
Constanța – 258
Covasna – 14
Dâmbovița – 17
Dolj – 38
Galați – 151
Giurgiu – 11
Harghita – 33
Hunedoara – 20
Ialomița – 5
Iași – 28
Ilfov – 75
Mureș – 27
Neamț – 23
Prahova – 21
Satu Mare – 2
Sibiu – 18
Suceava – 13
Timiș – 14
Tulcea – 50
Vaslui – 31
Vrancea – 197

MApN precizează că se poate opta pentru orice post, indiferent de județul de domiciliu, dar înscrierea se face numai în judeţul în care candidatul domiciliază (viza de flotant nu se ia în considerare).

Precizăm că înscrierea candidaţilor se face până la 24 octombrie 2022. Cei interesați trebuie să se adreseze pentru mai multe informaţii şi înscriere la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparțin cu domiciliul.

Înscrierile NU se fac online, se arată pe pagina de Facebook Recrutare MApN, pagina Armatei României dedicată informării candidaţilor la cariera militară.

Condiţiile şi criteriile generale de recrutare
Să aibă cetăţenie română şi domiciliul stabil în România.

Să aibă vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire, şi cel mult 45 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire.

Să fie absolvenţi cel puţin ai primilor doi ani de studiu din învăţământul secundar superior, în condiţiile prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare.

Să posede permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C – candidaţii care optează pentru arma „auto” şi/sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma „geniu”.

Să declare în scris că, la începerea programului de instruire, renunţă la gradul dobândit anterior în calitate de militar în termen, militar angajat pe bază de contract, gradat profesionist sau gradat voluntar, ori, după caz, la gradul dobândit după parcurgerea a cel puţin un an de studii pentru formarea cadrelor militare în cadrul instituţiilor/unităţilor de învăţământ militar, în cazul în care studiile respective nu au fost finalizate.

Să fie absolvenţi ai învăţământului postliceal sau universitar cu licenţă de specialitate, cu certificat/diplomă de absolvire a instituţiei de învăţământ – candidaţii care optează pentru profesia de soldat/gradat profesionist în arma „aviaţie”, specialitatea militară „însoţitor de bord – paramedic”.

Să fie declarat ”Admis” la probele de selecţie care se susţin în centrele zonale de selecţie şi orientare sau în şi care constau în evaluarea psihologică (test de aptitudini și chestionar de personalitate), evaluarea capacităţii motrice (traseu utilitar-aplicativ și alergare de rezistență) şi interviul de evaluare finală.

Să fie declarat “Apt” la examinarea medicală care are loc în unități sanitare ale Ministerului Apărării Naționale.

Să fie declarat ”Apt” la examinarea medicală specifică şi/sau evaluarea psihologică a aptitudinilor speciale care va fi parcursă doar de candidații pentru specialitatea militară „forţe pentru operaţii speciale”, „scafandri”, de cei care vor desfăşura activităţi care necesită ambarcarea ori obținerea permisului/brevetului de conducere auto.

Stirea anterioara

Devine obligatoriu în România. Tocmai s-a votat legea în Parlament

Stirea Urmatoare

Bonul fiscal nu mai e obligatoriu la tranzacțiile cu cardul. Legea a intrat în vigoare

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.