Șoferi băuți și fără permis scoși din trafic de polițiști la Dorohoi, Hilișeu Horia și Botoșani
Ciclonul polar Olaf ajunge duminică în ţara noastră. Apar primele ninsori în România, se trece de la vară direct la iarnă!
Meteorologii au anunţat prima zăpadă a anului în România, la altitudini înalte. Un val de aer polar pune stăpânire pe Europa. De săptămâna viitoare, temperaturile scad brusc în România, iar vremea se strică inclusiv în Bucureşti.
Ciclonul polar Ali se îndreaptă spre noi, urmând să ajungă în ţara noastră sâmbătă spre duminică, aducând cu el frig, ploi, iar la munte chiar și ninsori.
Răcirea bruscă va fi resimţită în toată ţara, duminică dimineaţă, pe 23 septembrie, odată cu echinocțiul de toamnă, când se instalează toamna astronomică. De altfel, de la o zi la alta, vremea va fi din ce mai rece, iar temperaturile vor scădea drastic, cu 9-10 grade Celsius, iar la munte vor coborî până la -7 grade Celsius şi va cădea prima zăpadă.
Totuși, potrivit celor anunţate de Romica Jurca la România TV, aerul rece va părăsi teritoriul țării noastre în prima zi a săptămânii viitoare, iar temperaturile vor reveni la normal, pentru ca aerul rece să revină la mijlocul săptămânii viitoare.
DUMINICA. Vremea se va răci, devenind apropiată de normalul perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări, ploi slabe izolate și unele intensificări ale vântului, în prima parte a zilei, în est și in sud-est. Noaptea, înnorările se vor accentua și va ploua, local în vest și in nord și izolat în centru, iar vântul se va intensifica, mai ales în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, precum și la munte, unde pe creste va sufla tare. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 18 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 16 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.
LUNI. În interiorul arcului carpatic, cerul va fi mai mult noros și va ploua, pe arii extinse în cursul zilei, apoi izolat; vântul va prezenta intensificări, iar din punct de vedere termic, vremea va fi rece. În restul teritoriului, valorile termice diurne se vor situa peste cele specifice perioadei, cu precădere în regiunile sudice și de sud-est; înnorări temporare și ploi, vor fi spre seara și noaptea, local în Muntenia, Moldova și Dobrogea și doar izolat, posibil, în Oltenia. În aceste zone vântul va fi moderat cu unele întensificări, îndeosebi la câmpie. La munte, la înălțimi mari, vântul va sufla tare și în rafale, iar precipitațiile vor fi, trecător, și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 22 de grade în vestul, nordul și centrul țării și între 22 și 30 de grade în rest, iar cele minime între 2 și 13 grade, mai scăzute în depresiuni, în special, în cele ale Carpaților Occidentali, unde vor fi condiții de brumă.
MARTI. Vremea va fi rece cu temperaturi maxime cuprinse, în general, între 12 și 19 grade și minime între 1 și 9 grade, ușor mai ridicate pe litoral, dar și mai scăzute în depresiuni, unde se va produce brumă. Cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare, dar numai izolat va ploua slab. La munte, cu precădere în Carpații Orientali, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în Moldova, Delta Dunării și zona Carpaților de Curbură.
DE MIERCURI PANA VINERI Valorile termice vor fi mai coborâte decât în mod obișnuit, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere, în a doua parte a intervalului. Valorile termice medii ale perioadei, cel mai probabil, se vor situa sub normele climatologice în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații este posibil să fie excedentare în regiunile sudice și apropiate de normele climatologice în restul teritoriului.
Săptămâna 1 – 8 octombrie 2018
Mediile valorilor termice se vor situa în apropierea normei climatologice a săptămânii în jumătatea estică a teritoriului, iar în rest vor fi, posibil, ușor sub aceste medii. Regimul pluviometric se va încadra în limitele normale ale perioadei în jumătatea nordică a teritoriului și va fi, posibil, ușor excedentar local la munte și în sud-vest.
Săptămâna 8 – 15 octombrie 2018
Mediile valorilor termice se vor situa în apropierea normei climatologice a săptămânii în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi, posibil, apropiate de normalul săptămânii în cea mai mare parte a țării, cu o tendință ușor excedentară pe arii restrânse în estul teritoriului.
Săptămâna 15 – 22 octombrie 2018
Temperatura aerului va avea valori apropiate de normele climatologice ale săptămânii în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul normelor climatologice în cea mai mare parte a țării.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.