Se dă lege pentru cei care lucrează part-time. Se aplică din 1 august în toată România

Se dă lege pentru cei care lucrează part-time. Se aplică din 1 august în toată România

Schimbări importante la nivelul legislaţiei din România, anunţate vineri, 15 iulie. Totul se va aplica începând cu luna august. Ministrul Finanţelor a oferit toate detaliile. Ce trebuie să ştie angajaţii care au contract de muncă part-time?

Guvernul României a anunţat vineri, 15 iulie, că schimbă legislaţia în cazul persoanelor care sunt angajaţi part-time.

Ce se modifică în cazul angajaţilor part-time din România?
Începând cu 1 august, salariile part-time sub nivelul salariului minim vor fi taxate la nivelul salariului minim ca și cum ar fi întreg.

Excepție vor face elevii și studenții cu vârste sub 26 de ani, persoanele care urmează o formă de ucenicie, pensionarii care beneficiază de pensie din sistemul public, persoanele fizice care realizează venituri din salarii având mai multe contracte de muncă cu timp parțial sau întreg și valoarea cumulată depășește salariul minim pe economie, persoanele cu dizabilități.

Adrian Câciu: Nu va creşte munca la negru
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a explicat de ce s-a luat această decizie.

„Oamenii până la urmă muncesc 8 ore, mulţi dintre ei în spatele unui contract de 2 ore”, a atras atenţia ministrul social-democrat, adăugând că şi antreprenorii au recunoscut acest fenomen.

Mediul de afaceri a recunoscut că „diferenţa era muncă informală”, a declarat, vineri, ministrul Finanţelor.

Adrian Câciu a subliniat că nu există riscul ca, în urma acestei măsuri, să crească munca la negru în România.

„Nicidecum, se limitează munca la negru, pentru că acele persoane care sunt plătite cu două ore, oficial, vă asigur că nu trăiesc din două ore, contravaloarea unui salariu minim”, a afirmat şeful de la Ministerul Finanţelor.

„Eu cred că accentul trebuie pus pe lucrător, din perspectiva aceasta, pentru că oamenii până la urmă muncesc opt ore, mulţi dintre ei în spatele unui contract de două ore. Este o realitate, este un fenomen pe care l-au recunosc şi antreprenorii”, a mai indicat Adrian Câciu.

Se vor închide unele microîntreprinderi din România? Ministrul Finanţelor: Nu închide nimeni pe nimeni
Ministrul Finanţelor a mai comentat şi pe seama veniturilor limitate pentru consultanţă la 20% şi a riscului de a se închide anumite microîntreprinderi.

Adrian Câciu a precizat că nu există „o tendinţă sau o încercare din partea statului de a închide, ci o lărgire a opţiunilor. (…)

Pentru a beneficia de o anumită facilitate, trebuie să îndeplineşti anumte condiţii, dacă nu le îndeplineşti, eşti o companie care devii companie plătitoare pe impozit pe profit, este foarte simplu.

Nu închide nimeni pe nimeni, ci te duci în altă zonă fiscală.”

Stirea anterioara

Călătoriile cu trenul în Spania devin gratuite din luna septembrie

Stirea Urmatoare

Alimente care ne schimbă mirosul corporal

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.