Telefoanele complet interzise în țara noastră. Amenzi usturătoare pentru cei care le folosesc

Telefoanele complet interzise în țara noastră. Amenzi usturătoare pentru cei care le folosesc

Telefoanele sunt indispensabile în ziua de astăzi. Până și copiii primesc telefoane la vârste din ce în ce mai fragede. Există însă un tip de telefoane care la noi în țară sunt interzise cu desăvârșire din 2018.

Este vorba despre telefoanele fixe de tip DECT 6.0 achiziționate din afara Uniunii Europene sunt printre cele mai des întâlnite echipamente care provoacă interferențe prejudiciabile.

Interferențele cauzate de aceste tipuri de telefoane pot afecta apelarea numerelor de urgența, inclusiv a serviciului 112, a departamentului de pompieri sau a poliției.

Ce înseamna echipament neconform?
Un echipament radio este considerat neconform atunci când nu îndeplinește un anumit set de cerințe, numite cerințe esențiale:

protecția sănătății si siguranței utilizatorului și a oricărei alte persoane;

protecție privind compatibilitatea electromagnetica. Prin compatibilitate electromagnetica se înțelege capacitatea echipamentelor de a funcționa satisfăcător în mediul lor electromagnetic fără a produce perturbații electromagnetice inadmisibile pentru alte echipamente care funcționează în apropiere;

utilizarea eficienta a spectrului radio, pentru a se evita interferentele prejudiciabile, scrie ANCOM.

Perturbații electromagnetice: acele fenomene electromagnetice care pot degrada funcționarea echipamentelor (cum ar fi, dar fara a se limita la, zgomot electromagnetic, semnal nedorit sau o modificare a însuși mediului de propagare).
 
Interferențe prejudiciabile: acele interferențe care, în orice mod, afectează, obstrucționează sau întrerup în mod grav si repetat un serviciu de radiocomunicații - care operează în conformitate cu dispozițiile legale internaționale, ale Uniunii Europene ori cele naționale - ori periclitează, ori produc o degradare substanțială a parametrilor de funcționare a unui serviciu de radionavigație sau a altor servicii de radiocomunicații, inclusiv a celor destinate siguranței vieții.

Un indicator cheie al conformității unui produs (deci și a unui echipament) cu legislația Uniunii Europene și care permite libera circulație a acestuia în Uniunea Europeana este marcajul. Un echipament comercializat pe piața Uniunii Europene sau pus în funcțiune pe teritoriul Uniunii Europene - deci pe piața oricăruia dintre statele membre UE, inclusiv România - fără a avea aplicat marcaj este considerat din start ca fiind neconform.

De ce sunt telefoanele fixe DECT 6.0 echipamente neconforme
Telefoanele fixe de tip DECT 6.0 achiziționate din afara Uniunii Europene sunt printre cele mai des întâlnite echipamente care provoacă interferențe prejudiciabile.

DECT este abrevierea pentru Digital Enhanced Cordless Telecommunications. Standardul DECT a apărut mai întâi în Europa, ca standard universal pentru comunicațiile fara fir la distanțe scurte, fiindu-i alocata banda de frecvențe 1880-1900 MHz. Standardul DECT 6.0 se utilizează numai în SUA, Canada și în unele zone din Asia, unde îi este alocata o banda diferita de frecvențe, și anume 1920-1930 MHz.

Din aceasta cauză, în prezent, orice folosire pe teritoriul Uniunii Europene a acestor modele de telefon, care nu sunt conforme cu standardul DECT european, produce interferențe prejudiciabile asupra altor servicii de radiocomunicații care operează legal în banda respectiva de frecvențe. Mai mult, cele mai importante interferențe prejudiciabile sunt cauzate benzilor de frecvențe 3G alocate la nivel european, folosirea telefoanelor DECT 6.0 fiind deci incompatibilă cu funcționarea serviciilor de telefonie mobilă de generația a treia.
 
În cazuri extreme, interferențele cauzate de aceste tipuri de telefoane pot afecta apelarea numerelor de urgență, inclusiv a serviciului 112, a departamentului de pompieri sau a poliției”.

Stirea anterioara

Cum să folosim conopida pentru a slăbi

Stirea Urmatoare

Rezultate EXIT POLL Alegerile Prezidențiale 2024: Marcel Ciolacu și Elena Lasconi vor intra în turul al doilea

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.